BOVO olympiáda – zábavný športový trojboj

  • Spravodajstvo / Región
  • 10. septembra 2015, 08:37
  • Autor:ben

Spojenie elánu nových starostov Veľkého Orvišťa a Ostrova – Pavla Pauloviča a Jozefa Tkácza – so skúsenosťami dlhšie slúžiaceho richtára v Bašovciach Ľubomíra Dekana prinieslo obciam netradičné športové zápolenie – BOVO olympiádu. Prvý ročník športového dňa v disciplínach len zďaleka pripomínajúcich olympijské sa na futbalovom ihrisku vo Veľkom Orvišti konal v sobotu 5. septembra.

Už príchod súťažiacich na štadión vyžadoval fyzickú námahu. Pätnásťkilometrovú cyklotúru po obciach a okolí v sprievode hasičských vozidiel absolvovali všetci, i najstarší účastník, 61-ročný Jozef Bartko, v plnom zdraví, čo sa už nedá povedať o minifutbalovom turnaji, kde si v zápale boja vykĺbil rameno P. Paulovič. Po trištvrtehodinovom čakaní na záchrannú službu a zafixovaní kĺbu v nemocnici sa veľkoorvištský starosta obetavo vrátil na pľac, aby sa v závere, po absolvovaní hodu prútenou metlou, kopaní jedenástok, BOVO (skratka účastníckych obcí – Bašovce, Ostrov, Veľké Orvište), triatlone s táčkami a vrecom cementu, (bez)orientačnom behu s pätnásťnásobnou otočkou okolo tyče a preťahovaní lanom, uspokojil s druhým miestom svojej obce a odovzdal pohár pre víťaza konkurenčnému tímu Ostrova. Tretia priečka patrila Bašovciam, ale na ich obhajobu treba povedať, že ako jediní nasadili do súťažného tímu aj dievčatá a ženy.
Počas celého dňa sa činili aj súťažiaci gulášmajstri zo všetkých tímov. Dokonca sa zhodli aj na jednotnej cene, obsah kotlíkov ponúkali záujemcom za ozaj ľudovú cenu – jedno euro. Vo Veľkom Orvišti nakoniec platilo olympijské – Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa – a všetci sa už tešia na druhý ročník, ktorý sa uskutoční v Ostrove.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 8. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek