Alex Nemec na MS v prvej päťdesiatke

  • Šport / Ostatné športy
  • 23. novembra 2017, 12:58
  • Autor:Tomáš Horký

Piešťanský kartingový pretekár Alex Nemec sa v prvej polovici novembra predstavil v talianskej Adrii na majstrovstvách sveta. Úradujúci slovenský šampión v triede Mini 60 sa v silnej konkurencií pretekárov z celého sveta umiestnil na celkovom 48. mieste.

Pre dvanásťročného pretekára to bola v Taliansku úplne nová trať a rovnako aj systém pretekov. Počas prvého dňa prebiehali voľné tréningy. Jazdci boli rozdelení do štyroch skupín po 31 jazdcov s párnymi a nepárnymi štartovacími číslami. „Začali sme celkom dobre, v každej jazde sme boli okolo dvadsiateho miesta. Na druhý deň už prebiehali oficiálne tréningy ukončené meraným tréningom. V poslednom voľnom tréningu sme mali karambol s pomalším jazdcom a na motokáre sa nám ohol rám. Síce nám to vo fabrickom stane Tony Kart narovnali a poškodený diel vymenili, motokára však nefungovala na sto percent. Meraný tréning sme dokončili na 21. mieste,“ prezradil nám Alexov otec Patrik Nemec, známy automobilový pretekár, ktorý svojho syna v Taliansku sprevádzal.
Podľa výsledkov v meranom tréningu sa štartovalo v jednotlivých rozjazdách, kde každá skupina išla medzi sebou. Pretekári zbierali body a nakoniec sa išlo prefinále, kde z každej skupiny postupovalo 17 jazdcov do finále. „V prefinále sme skončili na 24. priečke, takže sme nepostúpili. Keďže nám nefungoval podvozok, boli sme nútení požičať si ho od fabriky Tony Kart, kde nám zapožičali aj nový motor Vortex,“ pokračoval P. Nemec o prvom víkende pretekov.

Alex so svojím otcom Patrikom Nemcom, známym automobilovým pretekárom.

Počas druhého pretekárskeho víkendu na svetovom šampionáte Alex pretekal v pohode, dokonca ešte približne o sekundu zrýchlil, no podobne si počínali aj jeho konkurenti. „Štartovali sme aj pod umelým osvetlením, čo bola pre nás novinka. Niektoré rána bola úplná hmla a večer takisto, čo v kombinácii s umelým osvetlením bola zlá kombinácia. V prefinále sme boli 24. mieste a do finále sme nepostúpili,“ uviedol pretekár A. Nemec.
Nádejný Piešťanec sa tak v konečnom zúčtovaní umiestnil na 48. priečke, čo pri silnej konkurencii, ktorá v Taliansku bola, nie je vôbec zlý výsledok. „Byť 48. na svete je veľmi dobré, ale na druhej strane sme počítali s trošku lepším výsledkom. Máme však nové skúsenosti a dúfam, že nás to nabudí do ďalšej sezóny. Preteky v Taliansku boli veľmi rýchle, 31 jazdcov sa zmestilo do jednej sekundy,“ uzavrel A. Nemec.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav