Ako trávia sviatky známi športovci z piešťanského regiónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. decembra 2016, 10:21
  • Autor:

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, veď po roku plnom zápasov, pretekov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z regiónu.

Položili sme im rovnaké otázky:

1. Ako budete tráviť vianočné sviatky?
2. Aké špeciálne zvyky a tradície dodržiavate?
3. Kedy nakupujete darčeky a čo vás pod stromčekom poteší?
4. Aký bol váš rok 2016 a čo si prajete do nového roka?

Laura Horvátová


basketbalistka Piešťanských Čajok

1. Vianoce budem tráviť doma s rodinou. Keďže otec na sviatky pravidelne pracuje, stáva sa, že k štedrovečernému stolu si zasadneme o pár dní skôr, ako je zvykom. Silvester nemám ešte uzatvorený, ale určite to bude skvelý čas s mojimi najobľúbenejšími.

2. Nejaké extra špeciálne zvyky v rodine zaužívané nemáme, tesne pred večerou s mamou a súrodencami chodievame na prechádzku, aby sme nevideli Ježiška nosiť darčeky. Potom je to taká klasika v podobe modlitby, oblátok, kapustnice a kapríka.

3. My nekupujeme, Ježiško nás obdarováva! 🙂 Ale najviac, čo ma teší, je vidieť malú sestru si rozbaľovať darčeky.

4. Rok 2016 bol pre mňa rokom mnohých výziev, ktoré som však prijala, a myslím si, že som sa im postavila najlepšie, ako som mohla. Všetkým do nového roka prajem odhodlanie k naplneniu ich snov a hlavne veľa, veľa zdravia a šťastia.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 20. decembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek