Ako trávia sviatky známi športovci z piešťanského regiónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. decembra 2016, 10:21
  • Autor:

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, veď po roku plnom zápasov, pretekov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z regiónu.

Položili sme im rovnaké otázky:

1. Ako budete tráviť vianočné sviatky?
2. Aké špeciálne zvyky a tradície dodržiavate?
3. Kedy nakupujete darčeky a čo vás pod stromčekom poteší?
4. Aký bol váš rok 2016 a čo si prajete do nového roka?

Ondrej Kubo


triatlonista

1. Vianoce budem tráviť tento rok doma s rodičmi. Chcel som ísť na vianočné sviatky pozrieť starých rodičov na východné Slovensko, ale pre prácu sa mi to nepodarí. Medzi sviatkami budem pravdepodobne aj pretekať a určite si nenechám ujsť Silvestrovský beh v Piešťanoch. Nad tým, kam pôjdem na Silvestra, som ešte neuvažoval.

2. Špeciálne ani nie, máme také naše klasické slovenské tradície, do ktorých som si ja pridal svoj darček, ktorý si dávam na Vianoce. Vlani to bol 35-kilometrový beh a tento rok by som veľmi rád nejaký ten kilometer pridal. Takýmto spôsobom sa snažím vyhnúť domácim prácam v kuchyni a hlavne mi potom večera zaslúžene chutí.

3. Darčeky budem pravdepodobne kupovať na poslednú chvíľu, keďže mi začalo skúškové obdobie a nemám čas chodiť po nákupných centrách. Na Vianoce sa teším preto, že budeme ako rodina dlhšie spolu, nemusím mať pod stromčekom kopu darčekov. Rodičia ma podporujú celý rok, takže na Vianoce sa im budem snažiť aspoň trochu zavďačiť. Ale určite neostanem bez klasických darčekov ako ponožky či pyžamo.

4. Po športovej stránke bol tento rok veľmi úspešný. Podarilo sa mi kvalifikovať na majstrovstvá sveta v strednom triatlone, urobil som si niekoľko osobných rekordov a prestúpil som do nového tímu 3NT Bratislava, kde mám vytvorené super podmienky na športový progres. V osobnom živote som ukončil prvý stupeň vysokej školy, mám bakalársky titul. Ľuďom prajem len to najlepšie, nech sa im splní všetko, čo si želajú do nového roka a hlavne veľa zdravia a lásky.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 20. decembra.




0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel