Tréner Čajok M. Pospíšil: „V sobotu nás čaká možno najťažší zápas sezóny.“

  • Šport / Basketbal
  • 30. marca 2017, 17:42
  • Autor:ts

Piešťanské Čajky zvládli víťazne aj druhé stretnutie semifinále play-off extraligy basketbalistiek 2016/2017 proti Ružomberku. V stredajšom stretnutí pod košmi MBK uspeli zverenky trénera Martina Pospíšila 62:56 a v sérii vedú 2:0 na zápasy. Už v najbližšom domácom dueli v sobotu môžu vicemajsterky SR spečatiť svoj postup do finále.

Obe stretnutia semifinálovej série medzi Čajkami a Ružomberkom boli vyrovnané, no v rozhodujúcich momentoch boli úspešnejšie piešťanské hráčky a aj vďaka tomu vedú 2:0 a sú len krok od postupu do finále. „Dôležité bolo, že sme v obidvoch zápasoch dokázali zvládnuť kľúčové momenty, či už obrane alebo v útoku. Stoji proti nám súper, ktorý má vysokú kvalitu a je to o detailoch. Kto ich zvládne lepšie, vyhrá sériu. Čo sa týka spokojnosti, tak od tej sme ešte ďaleko. Hrá sa na tri víťazné zápasy. 2:0 je pekný stav, ale nič nezaručuje. Ďalší zápas sa začína od 0:0 a my musíme byt pripravenejší ešte lepšie, ako v prvých dvoch stretnutiach,“ povedal tréner Čajok Martin Pospíšil.

Zápasy Čajok s Liptáčkami bývajú vždy vybičované a súperky si medzi sebou rozhodne nič nedarujú. Inak tomu nebolo ani v úvodných dvoch semifinálových stretnutiach. Čajky však najmä v stredajšom stretnutí v Koniarni ukázali príkladnú bojovnosť a tímovú prácu, ktorá im priniesla víťazstvo. „V play-off sú tieto činnosti veľmi dôležitým faktorom. Teší má, že  predovšetkým stredajší výkon bol skutočne tímový a s vysokým levelom bojovnosti. To by však malo byť v play-off samozrejmosťou,“ pokračoval kouč Piešťan.

Piešťanskí tím ani v priebehu semifinálovej série neminuli zdravotné problémy a v stredu nastúpili len s ôsmymi hráčkami. "Na sobotný duel budeme pripravení v kompletnom zložení," doplnil piešťanský kouč.

Piešťany budú môcť dokonať svoj vytúžený postup do finále už v sobotu v Diplomat aréne. Opäť ich však nečaká nič jednoduché. Ružomberok už nemá čo stratiť a zaiste bude chcieť vrátiť sériu späť do Koniarne. „Postup je ešte ďaleko. 40 minút je veľa, ale my urobíme všetko preto, aby sme boli maximálne pripravení. Je jasné, že nám Ružomberok nedá nič zadarmo a prečo by aj mal. Stoja proti sebe vyrovnané tímy, ktoré chcú hrať finále extraligy. Ružomberok u nás musí vyhrať, nič iné im neostáva. Bude to pre nás možno najťažší zápas v sezóne. Pre nás je ale skvelé, že v sobotu budeme mať za sebou našich fantastických fanúšikov. To, ako mesto začalo žiť basketbalom je skvelé a my všetci v tíme si to užívame, hráme aj pre nich, oni nám dávajú parádnu energiu,“ M. Pospíšil.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel