Tréner Čajok M. Pospíšil: Tento postup si veľmi cením

  • Šport / Basketbal
  • 3. apríla 2017, 21:20
  • Autor:T. Horký

Piešťanské Čajky si po tretí raz v rade zahrajú finále basketbalovej extraligy žien. Zakaždým sa im podarilo v semifinále vyradiť MBK Ružomberok a s najväčšou pravdepodobnosťou sa opäť stretnú v bojoch o titul s Good Angels Košice. Svoje dojmy zo semifinálovej série nám prezradil tréner Čajok Martin Pospíšil.

Sériu s Ružomberkom ste ukončili sobotným víťazstvom 72:62. Duel však bol opäť veľmi vyrovnaný, Ružomberok sa niekoľkokrát dokázal nebezpečne priblížiť na dostrel, ale vždy ste kľúčové momenty zvládli. Čo podľa vás rozhodlo o víťazstve a postupe Čajok?
Zahrali sme hlúpo za stavu, keď sme viedli o 10 bodov. Kopili sme jednu chybu za druhou a dovolili sme súperovi, aby sa na nás dotiahol. Dôležitý moment bol, keď dve minúty pred koncom Angi Slamová trafila ťažkú strelu za tri body a dostali sme sa na päťbodový náskok, tam sa lámal zápas. Som rád, že sme vo všetkých troch stretnutiach zvládli kľúčové momenty.

Čajky boli práve v dôležitých momentoch všetkých zápasov úspešnejšie, čo rozhodlo o postupe do finále. Ukazuje to aj pre vás mentálnu silu družstva?

Máte pravdu, niektoré hráčky sa prejavili veľmi dobre a ukázali, že sú mentálne silné, čo je v takýchto zápasoch nesmierne dôležité. Avšak čo predviedla Monique Oliver, keď spravila štvrtý faul a následne dostala technickú chybu, je neospravedlniteľná vec, ktorá nás mohla stáť zápas. Je však faktom, že sme ťažké súboje v semifinále zvládli aj mentálne, no keď chceme vo finále uhrať nejaký náš strop, musíme byť ešte viac koncentrovanejší a silnejší aj v spomínanej mentálnej stránke hry.

Piešťany sa do finále dostali tretí raz v rade a vždy sa im podarilo v semifinále vyradiť Ružomberok. Môžete porovnať, ktorý postup bol najťažší?
Práve terajší postup do finále si veľmi cením, pretože Ružomberok bol v tejto sezóne veľmi silný. Mal kvalitný tím, boli dobre organizovaní, mali dobrý herný koncept… Som rád, že sme sa dostali po tretí raz do finále.

Semifinálová séria bola veľmi emotívna, družstvá si nič nedarovali, to k play-off patrí. Práve bojovnosť a tímovosť boli v zápasoch s Ružomberkom badateľným faktorom. Je to podľa vás jedným z kľúčov k úspechu?

V play-off sú tieto činnosti veľmi dôležitým faktorom. Teší má, že predovšetkým stredajší výkon v Ružomberku bol skutočne tímový a s vysokým levelom bojovnosti. Bolo veľmi dôležité, že sme zápas na súperovej palubovke zvládli. To by však malo byť vo vyraďovacích bojoch samozrejmosťou.

V oboch domácich stretnutiach vás za víťazstvom hnala takmer zaplnená Diplomat aréna. Čo vravíte na atmosféru, ktorá je v Piešťanoch aktuálne možno najlepšia v celej ženskej extralige?

Pre nás je skvelé, že máme za sebou našich fantastických fanúšikov. Mesto začalo žiť basketbalom, je to skvelé a my všetci v tíme si to užívame, hráme aj pre nich, oni nám dávajú parádnu energiu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 4. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel