T. Páleníková: Pôjde do tuhého

  • Šport / Basketbal
  • 1. novembra 2017, 08:40
  • Autor:Tomáš Horký

Piešťanské Čajky majú po stretnutí s Rumunkami stále výbornú príležitosť postúpiť do vyraďovacej časti európskeho pohára, no čaká ich ešte druhá polovica zápasov, kde im nedá nikto nič zadarmo.

Najlepšou hráčkou domácich basketbalistiek bola slovenská reprezentantka Angelika Slamová so 17 bodmi. „Išli sme do zápasu s tým, že budeme makať a bojovať, ako len vieme. Vedeli sme, akú hru hrajú, že sú agresívne a hrajú veľa jedna na jednu. Dôležité bolo hrať tímovo, zhustiť priestor pod košom a stále si posúvať loptu. To sa nám podarilo a som rada, že sme dokázali druhýkrát vyhrať,“ povedala A. Slamová.
Čajky v tretej časti viedli dokonca už o 12 bodov, hosťujúce Rumunky však neprestali bojovať a dokázali bodový rozdiel znížiť. Napriek tomu si piešťanské hráčky udržali chladnú hlavu, s dávkou šťastia svoje vedenie nepustili a dotiahli zápas do víťazného konca. „Už sme si asi mysleli, že je to vyhraté stretnutie. Trochu sme povolili, nešli sme do situácií naplno a dovolili sme im vrátiť sa do zápasu. To sa nám nesmie stávať. Som rada, že sme našli sily, ukázali bojovný charakter a že sa nám podarilo vyhrať,“ dodala najlepšia strelkyňa Slamová.
Ďalšia z opôr Terézia Páleníková skonštatovala, že duel bol naozaj náročný. „My sme v tretej štvrtine hrali veľmi dobre, postrážili sme si útočný doskok a vychádzali nám rýchle protiútoky. Oni potom začali sťahovať skóre, keďže sme trochu poľavili v koncentrácii. Kľúčové momenty v závere stretnutia sme však zvládli, prialo nám aj šťastie a máme veľmi dôležité víťazstvo.“
Do reprezentačnej prestávky majú Čajky ešte bohatý zápasový program. V stredu sa v Eurocupe opäť predstavia doma proti silnému tureckému Hatayu a v sobotu ich čaká ďalší extraligový šláger v Košiciach proti Good Angels. „Vždy sa pozeráme na najbližší zápas. Na obe stretnutia sa určite dobre pripravíme a odovzdáme v nich maximum. Máme za sebou prvú polovicu zápasov v základnej skupine Eurocupu a už sa bude bojovať o každý jeden bod. Ideme krok po kroku a dáme do toho všetko,“ zakončila T. Páleníková.
Čajky najbližšie v Európskom pohári FIBA privítajú v stredu 1. novembra o 18. hodine na domácej palubovke Diplomat arény turecký klub Hatay BB.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav