T. Páleníková: Máme mesiac, aby sme sa zohrali a postúpili do Eurocupu

  • Šport / Basketbal
  • 8. septembra 2016, 13:34
  • Autor:th

Čajky odštartovali prípravu na nadchádzajúcu sezónu víťazstvom 46:40 nad BK Handicap Brno. Piešťanské basketbalistky hrali prvýkrát v novom zložení a herný prejav ešte nebol ideálny. V tomto týždni čakajú Čajky dva prípravné zápasy v Brne a v Györi.

Hoci Piešťanky v sobotu Brno porazili, ich výkon ešte nebol optimálny. Bol to však prvý zápas po dlhej dobe a víťazstvo na začiatok je pre piešťanské basketbalistky dôležitým štartom do sezóny. „Som rád, že máme pokope celý káder a aj v tréningoch sme mohli konečne realizovať herné situácie. Máme pred sebou ešte veľa práce, tím budujeme, takisto aj herný koncept a robíme všetko, aby sme v októbri boli pripravení na dôležité súboje,“ povedal po sobotnom stretnutí tréner Čajok, Martin Pospíšil.

V poslednom týždni sa k piešťanskému tímu pripojili všetky zahraničné posily a tréneri majú konečne pokope celý dvanásťčlenný káder. Ostáva už len veriť, že sa do začiatku sezóny zapojí do zápasov aj kapitánka Lucia Krč-Turbová, ktorá už dlhšiu dobu laboruje so zranenou pätou. „Veríme, že na začiatok sezóny už bude pripravená aj Lucia. Náš lekársky tím ju dáva dokopy a je to posledná hráčka, ktorá sa pripojí k družstvu. Inak je náš káder kompletný a takto vstúpime do sezóny,“ konštatoval na margo tímu Čajok pre sezónu 2016/2017 M. Pospíšil.

Jeden z vrcholov sezóny čaká basketbalistky už na jej začiatku. V dňoch 5. a 12. októbra ich čakajú kvalifikačné súboje o Európsky pohár s maďarským tímom Peac Pécs. „Ostáva nám päť týždňov. Verím, že to využijeme v čo najväčšej možnej miere a budeme na tieto súboje stopercentne pripravení. Dúfam, že sa nám podarí postúpiť do základnej skupiny Eurocupu,“ dodal tréner dvojnásobných vicemajsteriek Slovenska.

Jednou z najlepších hráčok v prvom prípravnom stretnutí bola Terézia Páleníková, ktorá zaznamenala desať bodov. Aj opora Čajok však priznala, že po jednom zápase ešte ťažko robiť nejaké veľké hodnotenia. „Nebolo to jednoduché. Bol to náš prvý zápas a ešte stále sa hľadáme. Tento týždeň nám prišli tri nové hráčky, zapájame ich postupne do systémov, takže nie sme úplne zohraté. O pár týždňov nás čaká kvalifikácia o Európsky pohár a na tieto stretnutia proti Pécsu už musíme byť pripravené,“ uviedla slovenská reprezentantka.

Káder Čajok prešiel väčšou obmenou a počas uplynulého týždňa sa všetky hráčky pre nový ročník zišli prvýkrát v plnom zložení. „Zatiaľ to bola taká skladačka. Tréner si vybral hráčky na posty, ktoré bolo treba skvalitniť, a máme mesiac na to, aby sme sa zohrali. Baby zapadli do kolektívu bez problémov a pevne verím, že budeme ťahať za jeden povraz aj na ihrisku,“ dodala T. Páleníková.

Piešťanské basketbalistky čakajú v tomto týždni dva vonkajšie prípravné zápasy. V stredu cestovali do Brna kde vyhrali aj svoj druhý prípravný zápas. BK Handicap Brno porazili na ich palubovke 67:54, a v nedeľu sa predstavia proti maďarskému euroligovému tímu CMB CARGO UNI Györ.


Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 6. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava