Strieborný hetrik piešťanských basketbalistiek

  • Šport / Basketbal
  • 24. apríla 2017, 22:01
  • Autor:th

Opäť „iba“ strieborné medaily. Piešťanské Čajky po tretí raz po sebe ostali tesne pod vrcholom ženskej basketbalovej extraligy, keď znova nestačili na dnes už štrnásťnásobné majsterky Good Angels Košice. Treba však podotknúť, že napriek enormnej snahe Piešťaniek je titul v správnych rukách.

Rozhodli skúsenosti na strane Košíc


Čajky v stredu cestovali do Košíc s cieľom pokúsiť sa o zázrak – vrátiť finálovú sériu do Piešťan. Takmer dve štvrtiny sa im tento cieľ aj darilo naplňovať, keď boli vo vedení, miestami až o 11 bodov. Po prestávke však ukázali Good Angels svoju enormnú kvalitu, tretiu štvrtinu vyhrali v pomere 30:9, preklopili misky váh na svoju stranu a náskok si bez problémov ustrážili až do konca stretnutia (69:55). „Moje pocity momentálne nie sú dobré, aj keď druhé miesto si vážim. V určitých fázach zápasu sme to Good Angels odovzdali veľmi ľahko. Neboli tam tie správne veci od hráčok, ktoré sme vyžadovali. Máme v tíme útočné typy, ale pokiaľ nám to nejde v útoku, potom sa to prenáša aj do obrany. Nedokázali sme sa skoncentrovať na obrannú fázu a to bolo podstatné,“ povedal hneď po zápase tréner Čajok Martin Pospíšil a hovoril aj o zlomových momentoch stretnutia: „Rozhodlo sa v tretej štvrtine. Bolo to o tom, že v kľúčových momentoch Košiciam zabrali hlavne ich hráčske osobnosti. Prevýšili nás vo všetkých herných disciplínach a zaslúžene vyhrali.“

Práve skúsenosti v konečnom zúčtovaní rozhodli o víťazstve Košíc. Čajky v celej finálovej sérii nepotiahli skúsené zahraničné hráčky s výnimkou rozohrávačky Brownovej a mladé slovenské jadro tímu sa síce snažilo, ale skúsenosti na košickej strane boli značne väčšie, čo v kľúčových momentoch rozhodovalo. „Sú to všetko mladé hráčky, ktorým patrí budúcnosť. Musia na sebe viac pracovať, aby si zvykali na tlak, aký bol vo finále, a aby sa z nich stali ešte väčšie osobnosti. Myslím si, že osobnosti na strane Košíc ukázali svoju kvalitu, aj keď sa im nedarilo. Dúfam, že sa z tohto baby poučia a do ďalších sezón si zoberú len to pozitívne,“ zakončil M. Pospíšil.

Rozlúčka s autogramiádou


Čajky v piatok oficiálne ukončili sezónu rozlúčkou s fanúšikmi, pre ktorých vedenie klubu pripravilo v Diplomat aréne autogramiádu. Práve verní priaznivci boli počas celej sezóny pre Čajky hnacím motorom a stáli pri nich pri všetkých momentoch. „Dovolím si povedať, že Čajky majú momentálne najlepších fanúšikov v extralige a sú naším šiestym hráčom. Dodávajú nám veľkú energiu a sme im veľmi vďační za podporu počas celej sezóny. Aj preto sme sa s nimi aspoň takýmto spôsobom chceli na záver sezóny rozlúčiť a poďakovať im,“ uviedol športový manažér Tomáš Horký.

Čajky do reprezentácie


Pre viacero hráčok Piešťanských Čajok sa sezóna ešte nekončí. Až pätica aktuálne už trojnásobných vicemajsteriek Slovenska sa zapojí do prípravy ženskej reprezentácie pred júnovými majstrovstvami Európy v českých mestách Praha a Hradec Králové. Tréner Maroš Kováčik, ktorému robí asistenta aj kouč Čajok M. Pospíšil, na prvý zraz, ktorý bude 3. mája v Lučenci, pozval Angeliku Slamovú, Teréziu Páleníkovú, Sabínu Oroszovú, Nikolu Dudášovú a Rebeku Mikulášikovú. Pri zranení viacerých opôr národného tímu je veľká pravdepodobnosť, že sa všetky predstavia aj v konečnej dvanásťčlennej nominácii.  

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 25. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava