Šláger rozhodla strelecká efektivita súpera

  • Šport / Basketbal
  • 27. februára 2018, 16:42
  • Autor:Tomáš Horký

Vo štvrtok vo Východoeurópskej lige EEWBL aj v sobotu v rámci extraligovej nadstavby ťahali Čajky proti Good Angels Košice za kratší koniec.

V stretnutí najvyššej domácej súťaže sa však piešťanské basketbalistky prezentovali zlepšeným výkonom ako v EEWBL a rady by sa od toho odrazili smerom k ďalším stretnutiam.
Čajky momentálne nehrajú v príliš dobrej forme, o čom svedčia posledné dva prehraté zápasy s Good Angels Košice. Celok z východu Slovenska hrá, naopak, vo veľkej pohode, o čom vypovedala aj ich ofenzívna fazóna v sobotňajšom stretnutí.
Košická pohoda tkvie v efektivite
Potešujúce aspoň je, že Čajky dokázali vyhrať druhý polčas, od čoho sa budú chcieť odraziť smerom k ďalšiemu zápasu. „Košice majú momentálne vynikajúcu útočnú formu. Ich strelecká forma z perimetra bola aj v sobotnom stretnutí výnimočná. Dokázali potrestať každú našu chybu a takisto dokázali premeniť ťažké strely. Deväť premenených trojok Košíc nám rozhodne na pohode nepridalo. Naše hráčky bojovali, urobili, čo bolo v ich silách, no, samozrejme, aj chybovali. Napriek tomu by som ich nechcel kritizovať, pretože sme sa prezentovali diametrálne odlišným výkonom ako vo štvrtok,“ zhodnotil sobotný zápas s Košicami kouč Čajok Martin Pospíšil.
Piešťanky počas celého zápasu doháňali bodovú stratu. Miestami sa im podarilo vypracovať dobré strelecké pozície, no nepadalo im to do koša. A aj keď sa chytili niekoľkobodovou šnúrou, Košičanky ich vždy dokázali stopnúť a väčšie zníženie skóre nepovolili.
„V útočnej fáze sa nám čiastočne darilo hrať našu hru, vypracovali sme si niekoľko dobrých pozícií, z ktorých sme však neuspeli. Na druhej strane to Košiciam v dôležitých momentoch padalo. Musíme ďalej pokračovať v tom, aby hralo všetkých päť hráčok aktívne, aby sme súpera dostávali do pohybu a následne z toho získavali výhody a dobré strely. Potom získame rutinu a verím, že nám to bude padať,“ dodal piešťanský tréner.

Ivana Jakubcová (č. 3) dostala proti Good Angels väčší priestor než zvyčajne.

Absencia Podrug bola citeľná
Okrem toho, že Košičanky vyškolili Čajky v streleckej efektivite z perimetra, darilo sa im prehrávať piešťanské basketbalistky aj v podkošovom priestore. V oboch minulotýždňových zápasoch chýbala Čajkám skúsená chorvátska pivotka Emilija Podrug, ktorá si pred štvrtkovým duelom natiahla stehenný sval a jej absencia bola pre tím citeľná. Ak pôjde rehabilitácia podľa plánu, mala by byť už k dispozícii na stredajší duel v Angels aréne.
„Treba si uvedomiť, akú skúsenosť a kvalitu majú Košice pod košom v Jurčenkovej, Stehlíkovej či Peters, ktoré, keď je treba, doplní nádejná Litovčanka Šarauskaite. Sú to hráčky, ktoré majú množstvo odohratých zápasov na medzinárodnom poli. My sme hrali pod košom s mladými, Mikulášikovou a Jakubcovou, pri ktorých je skúsenejšia Jenna Smith. Emi Podrug nám už v druhom zápase chýbala a jej neprítomnosť na palubovke bola pre nás citeľná. Naše mladé pivotky to proti Košičankám majú ťažké, no je to pre ne veľká škola dobudúcna, na čom budeme môcť stavať,“ uviedol M. Pospíšil.
Práve v neprítomnosti Podrug v zostave dostala najmä v sobotnom extraligovom dueli väčší priestor 198 centimetrov vysoká slovenská pivotka Ivana Jakubcová. Tá v zápasoch proti silnejším družstvám nemala doposiaľ vysokú minutáž.
Tentoraz jej však tréner Pospíšil zveril väčšiu zodpovednosť, viacero situácií sa jej podarilo vyriešiť v prospech tímu a svojím výkonom rozhodne nesklamala. „Snažím sa ísť do všetkých situácií naplno a som rada, že mi niektoré vyšli dobre. Samozrejme, bola by som radšej, aby toho bolo ešte viac a pomohlo by to k víťazstvu. Bol to druhý zápas s Košicami v krátkom slede a oba nám ukázali naše medzery a na čom ešte musíme popracovať. My sme však nabudené robiť na tom, na ďalšie stretnutie s Košicami sa tešíme a chceme ich ešte viac potrápiť,“ povedala 23-ročná Jakubcová.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel