Skúsenosti z dvojzápasu chcú využiť počas celej sezóny

  • Šport / Basketbal
  • 5. októbra 2017, 07:20
  • Autor:Tomáš Horký

Kvalifikačný dvojzápas o Euroligu s poľským klubom CCC Polkowice bol pre piešťanské basketbalistky veľkou školou i výbornou skúsenosťou. Napriek dvom prehrám sa Čajky nemusia hanbiť najmä za výkon v druhom stretnutí, keď v Poľsku podali výborný výkon a domácim hráčkam nedarovali víťazstvo zadarmo.

Po utorkovej prehre 46:71 cestovali Piešťanky do Polkowíc bez reálnej šance na postup, no s cieľom odohrať kvalitný zápas a postup do Euroligy svojim súperkám čo najviac znepríjemniť. To sa im na palubovke elitného poľského klubu aj podarilo.
Prehra o 16 bodov 60:76 je veľmi dobrým výsledkom, čoho si vážil i tréner Čajok Martin Pospíšil: „Chcel by som pogratulovať Polkowiciam k postupu. Pre nás to bola veľmi veľká škola a výborná skúsenosť. Veľmi ma teší najmä výkon môjho družstva v druhom stretnutí, keď sme napriek prehre odohrali dobrý výsledok a som na hráčky hrdý.“
Kouča Piešťan a celý tím pochválil aj tréner postupujúceho družstva George Dikeoulakou: „Čajky boli veľmi organizované, s dobrým konceptom v obrane i útoku. To nám koniec-koncov predviedli najmä v druhom stretnutí a boli pre nás nepríjemným súperom. Budem im držať v Eurocupe palce.“
Piešťanské basketbalistky teraz čaká minimálne šesť zápasov v Európskom pohári FIBA. V D-skupine si zmerajú sily s poľským klubom Energa Toruň, tureckým Hatay BSB a rumunským ACS Sepsi-SIC z mestečka Sfantu Gheorghe. Aj skúsenosť z Euroligy by im mala pomôcť odohrať ďalšie kvalitný zápasy v druhej najvyššej klubovej súťaži v Európe.
„Hrať duely Euroligy bola pre nás veľká vec. Možno ľudia výsledky berú negatívne, no myslím si, že hráčkam aj samotnému klubu to dalo viac ako 15 či 20 ďalších duelov v slovenskej extralige. Pochopili, o čom je európsky basketbal, a k tomu sa čo najviac budeme chcieť priblížiť počas celej sezóny,“ pokračoval M. Pospíšil.
Čajky hrali zápasy Euroligy ako tretí ženský klub v histórii Slovenska. Ku kvalifikácii od začiatku pristupovali s pokorou a rešpektom, uvedomujúc si silu svojho súpera. Pre klub nebol postup do základnej skupiny prioritou a možnosť pobiť sa oň s Polkowicami brali najmä ako skúsenosť.
„Zápasy nám ukázali, kde sa výkonnostne nachádza elita klubového európskeho basketbalu, ku ktorej Polkowice určite patria. Je to, samozrejme, dané rozpočtom a finančnými možnosťami klubu. Pre nás je to obrovská škola a pre hráčky zrkadlo, čo musia urobiť, aby sa posúvali a zaradili medzi elitu. Zároveň ich táto konfrontácia posúva vyššie a vyššie. Toto poznanie je na tomto dvojzápase najhodnotnejšie. My ako klub sme sa presvedčili, že Euroligu vieme organizačne zvládnuť a splniť nároky FIBA pre túto najvyššiu klubovú súťaž v Európe,“ povedala generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav