Sklamanie je veľké, sezóna však pokračuje. Čajky si zahrajú v stredoeurópskej lige CEWL

  • Šport / Basketbal
  • 14. októbra 2016, 15:39
  • Autor:th

V tíme Piešťanských Čajok zavládol po stredajšom nezvládnutom odvetnom zápase s Pécsom smútok. Piešťanky si po prehre s maďarským celkom základnú skupinu Európskeho pohára nezahrajú. Sezóna je však ešte len na začiatku a Piešťanky sa budú sústrediť na domácu súťaž a prihlásili sa aj do stredoeurópskej ligy CEWL.

Zlyhanie. Slovo, ktoré v rôznych súvislostiach po vyradení v kvalifikácii Európskeho pohára FIBA basketbalistiek 2016/2017 často skloňoval tréner Piešťanských Čajok Martin Pospíšil. Jeho družstvo vôbec nezvládlo stredajšiu domácu odvetu proti maďarskému klubu PEAC Pécs, ktorý pod jeho vlastnými košmi zdolalo nádejne 74:64. Vicemajsterky extraligy, hoc im na postup stačila aj prehra o deväť bodov, mu podľahli 64:78. "Od začiatku mal Pécs zápas viac pod kontrolou, veď už ho odštartoval šnúrou desiatich bodov. My sme doň vstúpili nekoncentrovane a nesplnili sme stanovené veci. To sa vždy vie vypomstiť," konštatoval v rozhovore pre SITA značne sklamaný Martin Pospíšil, ktorému sa nehovorilo sa mu ľahko, až mu bolo nepríjemne, čo aj sám priznal. "Zlyhali sme v disciplíne, teda v tom, čo nás zdobilo v uplynulom ročníku, keď sme zvládali náročné zápasy aj v Európskom pohári FIBA. Hráčky sa teraz uchyľovali k individualizmu, čo síce môže priniesť čiastkový úspech, ale nie celkový," komentoval ďalej vyradenie, ktoré vážne poznačí celý súťažný ročník.

V podobnom duchu hovorila aj v rozhovore pre denník Pravda generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková. „Je to obrovské sklamanie. Verili sme si, že cez maďarského súpera sa prebojujeme ďalej. Obzvlášť po prvom stretnutí na palubovke Pécsu. Mali sme výhodu domáceho prostredia… Do kľúčového zápasu však nastúpilo úplne iné družstvo než to, ktoré odohralo predošlé dva súboje. Chýbala nám rozdielová hráčka, osobnosť, ktorá by strhla zápas na našu stranu. Páleníková so Slamovou sa o to snažili, ale predsa len ešte nemajú toľko skúseností,“ skonštatovala generálna manažérka Piešťanských Čajok Bronislava Borovičková.

Nie je vylúčené, že v družstve, ktoré si v sobotu v extralige poradilo s majstrovským tímom Good Angels Košice (75:70), nastanú zmeny. "Postupom do skupiny by sme mali garantovaných šesť kvalitných zápasov v tejto súťaži. Prihlásili sme sa do Stredoeurópskej ligy CEWL, čo síce nie je adekvátna náhrada, ale chceme, aby hráčky absolvovali počas sezóny čo najviac náročných zápasov, ktorých máme doma v extralige málo," povedal Martin Pospíšil, ktorého doplnila Bronislava Borovičková: „Či nastanú zmeny v kádri je otázka najbližších dní. Musíme si stanoviť i nový cieľ pre zvyšok sezóny. Teraz chceme byť v extralige Košiciam viac konkurencieschopní. Najviac ľúto je mi mladých slovenských hráčok, ktoré prišli o šesť náročných zápasov na vysokej medzinárodnej úrovni. Aj preto je dobre, že si zahrajú aspoň CEWL. I keď úroveň týchto dvoch súťaží je neporovnateľná,“ zakončila generálna manažérka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj