Reprezentácia aj s Čajkami pokračuje v príprave na európsky šampionát

  • Šport / Basketbal
  • 12. mája 2015, 15:48
  • Autor:sita/th

Reprezentácia basketbalistiek Slovenska po krátkom regeneračnom pobyte v Piešťanoch pokračuje v príprave na majstrovstvá Európy v Maďarsku a Rumunsku (11.-28. júna). V tíme sa aktuálne nachádzajú až štyri Čajky, keď sestry Teréziu a Martu Páleníkové a Luciu Krč-Turbovú doplnila Mária Felixová.

„Sústredenie v Lučenci bolo zamerané na kondíciu, aby sme dobili baterky po sezóne. Bolo jediné, kde sme dievčatám mohli dať poriadne zabrať, lebo od tohto týždňa už začíname s prípravnými zápasmi a nebude čas na rozvoj kondície. Vytvorili nám tam perfektné podmienky na prípravu a všetko fungovalo na sto percent,“ uviedol v stredu Peter Jankovič, asistent trénera Maroša Kováčika. „Venovali sme sa budovaniu obranného a útočného systému. Teraz máme čas na naprávanie chýb, aby sme sa mohli posúvať postupnými krokmi dopredu. Dievčatá toho majú dosť, ale je vidieť, že chcú a makajú na každom tréningu.“ V metropole Novohradu sa pripravuje až 15 hráčok, pôvodne ich malo byť o jednu menej: Angelika Slamová, Barbora Bálintová, Zuzana Žirková, Zuzana Lázárová, Katarína Tetemondová, Dominika Baburová, Veronika Remenárová, Martina Kiššová, Romana Vyňuchalová, Beáta Janoščíková, Žofia Hruščáková a aj Piešťanské Čajky L. Krč-Turbová a sestry M. a T. Páleníkové. „Na sústredenie sme povolali aj ďalšiu hráčku Čajok Máriu Felixovú. Po dohode Slovenskej basketbalovej asociácie a trénera ženskej reprezentácie sme uvoľnili pre potreby mládežníckych výberov do 18 a 20 rokov Veroniku Remenárovú,“ ozrejmil P. Jankovič.
Lučenský kemp sa skončil v piatok. Reprezentácia sa znova zišla v nedeľu 10. mája v Bratislave, kde sa k nej pripojila už aj pivotka Anna Jurčenková, čerstvá majsterka Nemecka s Wasserburgom. Z metropoly Slovenska vyrazí výprava v stredu 13. mája na prípravný turnaj do Francúzska.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava