Prvý domáci zápas Piešťanských Čajok v Eurocupe už dnes!

  • Šport / Basketbal
  • 18. októbra 2017, 08:31
  • Autor:th

Už dnes čaká Piešťanské Čajky v Eurocupe prvý zo série troch domácich zápasov v rade, keď o 18:00 hod privítajú poľský tím Energa Toruň. Pre Čajky pôjde o dôležitý zápas, ktorý môže čo to naznačiť o ďalšom vývoji v skupine smerom k postupu do vyraďovacej časti.

Piešťanský tím tak čaká opäť náročný zápas, ktorý však nie je nezvládnuteľný a Čajky robia všetko preto, aby sa im v Európskom pohári podarilo zaknihovať prvé víťazstvo. „Na tréningoch poctivo makáme a dávame do toho všetko. Pristupujeme k zápasu s maximálnou koncentráciou. Musíme to preniesť aj do zápasu, treba aby sme boli dôsledné v obrane, uvoľnené v útoku, hrali svoju hru a počúvali pokyny trénera. Len tak môžeme uspieť. Toruň je kvalitný súper, majú silný doskok, ktorý musíme pokryť a dobrú obranu, na ktorú sa budeme snažiť nájsť recept,“ povedala piešťanská pivotka Ivana Jakubcová.

Dnes by už mal piešťanský tím nastúpiť v takmer kompletnom zložení. Predpokladá sa aj štart skúsenej Chorvátky Emilije Podrug, ktorá sa dostala zo svalového zranenia a mala by byť trénerom k dispozícií. „Cítim sa oveľa lepšie. Tri týždne som pauzovala a bol to pre mňa dlhý čas, pretože mi basketbal veľmi chýbal. Nie je to ešte úplne ono, cítim kondičné manko, ale som šťastná, že môžem byť späť na ihrisku a budem môcť pomôcť družstvu. Ak nastúpim, tak spravím to najlepšie pre tím. Verím, že nám pomôžu aj naši fanúšikovia, aby sme sa mohli na konci tešiť z prvého víťazstva v Eurocupe,“ uviedla Emilija Podrug. Mimo zostavu tak zostáva ešte stále zo zranenia kolena sa liečiaca Rebeka Mikulášiková.

 
Zápasy v Eurocupe sú atraktívne aj pre basketbalových fanúšikov v Piešťanoch a všetci v klube veria, že ich na dnešný dôležitý duel príde podporiť čo najviac. „Bude to veľmi zaujímavý zápas a potrebujeme podporu každého fanúšika. Verím, že bude v Diplomat aréne skvelá atmosféra, ktorá nám dopomôže k víťazstvu,“ pokračovala I. Jakubcová.

 Protivník Čajok Energa Toruň, sa aktuálne v silnej poľskej lige nachádza na ôsmom mieste o jednu priečku pred kvalifikačným súperom Čajok v Eurolige CCC Polkowice. Aj to svedčí o tom, aká je poľská súťaž kvalitná a vyrovnaná. K oporám družstva patria litovské hráčky Monika Grigalauskyte a Dalia Belickaite, Američanka Kelley Cain, Austrálčanka Lauren Mansfield, či naturalizovaná Maďarka Rita Rasheed. Kvalitu potvrdzujú aj poľské hráčky Agniezska Skobel, Emilia Tlumak či Katarzyna Maliszewska.

 

Vstupenky na zápas sú v hodnote 4 eur a zakúpiť si ich môžete v nasledovných časoch:

18.10. (streda) – 10:30 – 14:00 reštaurácia Diplomat aréna a od 16:30 v pokladni DA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj