Premiérová sezóna sa Čajkám vydarila

  • Šport / Basketbal
  • 17. apríla 2013, 09:26
  • Autor:M. Sarvaš

Novovytvorený piešťanský basketbalový tím s názvom Piešťanské Čajky sa predstavil v uplynulej sezóne premiérovo v najvyššej slovenskej súťaži – extralige. Počínal si viac než dobre, keď sa dostal aj do nadstavbovej časti – maďarsko-slovenskej ligy, kde sa stretol so skúsenými euroligovými družstvami. V extralige obsadili Čajky piate miesto, keď vypadli vo štvrťfinále play-off v súboji so Spišskou Novou Vsou.

V úvode sezóny sa v extralige zapísali viac ako dobre, keď hneď prvé tri duely vyhrali. Dokopy odohrali Čajky v základnej časti 18 zápasov a ďalšie tri v play-off. Po skončení základnej časti obsadili štvrté miesto, čo im zabezpečilo účasť v nadnárodnej súťaži – maďarsko-slovenskej lige. V nej sa stretli s maďarskými tímami dokopy osemkrát a pre hráčky Piešťan to boli veľké skúsenosti, keďže stáli proti profesionálnym euroligovým tímom. Najväčším prekvapením bolo, keď Piešťanky hostili na vlastnej palubovke minuloročného majstra maďarskej ligy z Györu a dokázali nad ním vyhrať v pomere 77:72.
Ďalej sa však hráčkam veľmi nedarilo a vyhrali už iba jeden zápas nad Pécsom. Po skončení v tejto lige sa postavili Piešťanky vo vyraďovacej časti extraligy proti Spišskej Novej Vsi. Na domácej palubovke prvý duel vyhrali, no na Spiši sa im nedarilo a prehrali. Rozhodujúce stretnutie sa hralo v Piešťanoch, Čajky však výhodu domáceho prostredia nevyužili, hoci so súperkami odohrali veľmi vyrovnané stretnutie, napokon im podľahli. Tým sa pre nováčika basketbalovej extraligy skončila premiérová sezóna, v ktorej obsadili konečné piate miesto.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. Do ďalšieho čísla pre vás chystáme rozhovor s trénerom Martinom Pospíšilom a výkonným riaditeľom Milošom Drgoňom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava