Piešťany majú na palubovke okrem Čajok aj Labute

  • Šport / Basketbal
  • 17. januára 2018, 08:06
  • Autor:mr

Piešťanské Čajky určite netreba fanúšikom ženského basketbalu výraznejšie predstavovať. Málokto však tuší, že v Piešťanoch pôsobí aj tím bielych labutí.

Basketbalový klub White Swans vznikol z iniciatívy niekoľkých obyvateliek mesta a jeho hlavným cieľom bolo užiť si pri tomto obľúbenom športe aktívny relax. Aktuálne v celku pôsobí 14 hráčok a okrem vlastného kouča sa môže pochváliť aj dresmi i pravidelnými tréningmi.
„Myslím si, že naša túžba bola rovnaká ako u každého športovca, ktorý miluje svoju hru. Všetky dievčatá z tímu, okrem jednej spoluhráčky, už basketbal hrávali a máme aj dve hráčky, ktoré v minulosti, pred piatimi či šiestimi rokmi, pôsobili v drese Piešťan. Ostatné sa k basketbalu, naopak, znovu vrátili po 15 až 20 rokoch, keď ich tento šport bavil ešte zamlada. Všetky, čo sme teraz v tíme, sme sa predtým poznali,“ uviedla Monika Rašlová.
Jedna z hráčok zverejnila inzerát a prvé stretnutie sa uskutočnilo začiatkom mája 2017. Okrem iného sa záujemkyne dohodli na čase, ktorý by im vyhovoval, a utorňajšie tréningy v priestoroch Základnej školy F. E. Scherera sa mohli začať. Finančné prostriedky na prenájom telocvične investujú z vlastného vrecka, odmenou je im aktívny pohyb a tiež stretávanie sa s priateľkami.
Hráčky sa tréningov zúčastňovali podľa toho, ako im to časovo vyhovovalo, ale hrávalo sa aj počas leta. I keď väčšina súčasného kádra pôsobí v klube White Swans od jeho začiatkov, niektoré pre časovú náročnosť odišli.
„Zhodli sme sa, že by bolo pre nás dobré mať trénera, keďže sme to začali brať trochu vážnejšie. Naším cieľom je v budúcnosti hrať tiež súťaže a zápasy. Jedna spoluhráčka oslovila pána Artuša Ploszeka, jej trénera z detstva, ktorý výzvu prijal a podnes nás koučuje. Sme mu veľmi vďačné, pretože sa s jeho pomocou posúvame vpred a basketbal pre nás predstavuje veľký relax i vytrhnutie z bežnej rutiny práce a povinností v domácnosti,“ dodala M. Rašlová.
Sen o zápasoch so súperkami si už stihli splniť, pretože nastupujú na priateľských turnajoch. Partia aktívnych žien trénuje od novembra dva dni v týždni, v utorok od 18. do 19. hodiny, piatkové stretnutie bývajú od 19:30 do 20:30. Ak by sa niekto chcel pridať k tímu, dvere má jednoznačne otvorené.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela