Piešťanky prerušili 900 dní trvajúcu víťaznú sériu Košíc

  • Šport / Basketbal
  • 10. októbra 2016, 21:19
  • Autor:T. Horký

Šláger ženskej basketbalovej extraligy medzi Piešťanskými Čajkami a Good Angels Košice priniesol prekvapenie. Basketbalistky z kúpeľného mesta dokázali v sobotu svoje rivalky prvýkrát v histórii poraziť v súťažnom stretnutí, keď na domácej palubovke Diplomat arény vyhrali 75:70.

Trinásťnásobné majsterky Slovenska z Košíc si svoju neporaziteľnosť v extralige držali presne 900 dní a až v osemnástom vzájomnom meraní síl ťahali v stretnutí s Piešťankami za kratší koniec. „Chýbalo nám trochu šťastia. Nepadli nám tam niektoré strely, no každopádne si Piešťanské Čajky zaslúžili vyhrať. Zápas sa zlomil jednoznačne v tretej štvrtine. My sme sa dostali ‚pod deku‘ a Čajky si už svoj náskok nepustili. Neprekvapili nás ničím, porazili nás naším basketbalom,“ zhodnotila stretnutie Romana Stehlíková, ktorá v minulosti v Piešťanoch pôsobila.

Treba povedať, že hráčkam Good Angels sa v zápase nedarilo, mali len 37-percentnú úspešnosť streľby. Porážku v prvom vzájomnom meraní síl v tejto sezóne však prijali športovo. „Gratulujeme Čajkám k zaslúženému víťazstvu. Ukázalo sa, že sú momentálne v lepšej forme ako my. Výsledok je dôkazom dobrej dlhoročnej práce,“ uviedol asistent trénera Good Angels Radko Dvorščák.

Čajky naladené víťazstvom v kvalifikačnom zápase Európskeho pohára v Pécsi potvrdili dobrú formu a pred takmer zaplnenou Diplomat arénou dosiahli historický počin – prvé víťazstvo nad Good Angels v doterajšej existencii klubu. „Do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť. S každým sa dá hrať. Dokázali sme to minulý rok v Eurocupe, v stredu v Pécsi a teraz s Good Angels. Sú to však len čiastkové ciele a sezóna bude ešte dlhá. Je pekné, že nám zápas vyšiel, no musíme sa stále zlepšovať. Stretnutie sa zlomilo v tretej štvrtine, keď sme sa chytili a neskôr sme dokázali odskočiť dokonca na 14 bodov. Takisto sme udržali záverečný nápor Good Angels, čo napokon rozhodlo,“ skonštatoval tréner Piešťan Martin Pospíšil.

Stretnutie bolo dlho vyrovnané a v prvom polčase si Košičanky držali mierny náskok. Do druhého polčasu však Čajky nastúpili oveľa aktívnejšie a začali svoje súperky prevyšovať. „V polčase sme si povedali, že ak nebudeme dodržiavať maličkosti ako doskok, odstavenie a detaily v obrane, nebudeme môcť vyhrať. To sme začali dodržiavať, hrali sme ako tím a to napokon rozhodlo, že sme dotiahli zápas do víťazného konca,“ prezradila kapitánka Čajok Sabína Oroszová, ktorú doplnila Terézia Páleníková: „Víťazstvo je skvelé, pretože viaceré hráčky z tohto družstva vôbec prvýkrát porazili Good Angels. Myslím si, že je to tvrdou prácou, ktorú máme v posledných mesiacoch za sebou. Je však ešte len začiatok sezóny.“ 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 11. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel