Piešťanky odštartujú sezónu v novej Diplomat aréne

  • Šport / Basketbal
  • 24. septembra 2015, 12:58
  • Autor:T. Horký

Na prvý tréning basketbalistiek Piešťanských Čajok v novej Diplomat aréne sa v stredu 16. septembra prišiel pozrieť aj Miroslav Nerád, predseda správnej rady klubu a hlavný investor výstavby haly. Pre čitateľov Piešťanského týždňa prezradil viaceré detaily z obdobia stavebných prác i zo zákulisia tímu.

► Výstavba novej haly finišuje. Idú práce podľa plánov?
Áno, hoci nejaké drobnosti chýbajú. V najbližších dvoch týždňoch to hádam dotiahneme do konca a na začiatok sezóny všetko nachystáme podľa potrieb. Spočiatku istý čas potrvá, než sa dostaneme do bežného režimu a všetky maličkosti doladíme. To ale patrí k takémuto procesu.

► Odohrajú Čajky 3. októbra prvý domáci duel proti Ružomberku v Diplomat aréne?
Také je vyžrebovanie a všetko sme prispôsobovali tomuto termínu, aby sme sezónu odštartovali už v novej hale.

► Na výstavbe arény sa od začiatku intenzívne pracuje. Vyskytli sa aj nejaké komplikácie?
Mali sme menšie problémy, predovšetkým čo sa týka energie, preložiek a elektriny. Ešte nie sme napojení na plyn, dúfam, že sa to v najbližších dňoch podarí. Ostatné práce sa uskutočnili v rámci normy. Vždy sa niečo negatívne nájde, no nikdy nešlo o neprekonateľné veci.

Hlavným investorom výstavby haly je Miroslav Nerád.

► Prečo ste dali novej hale názov Diplomat aréna?
Prevzali sme ho od hlavného spolufinancujúceho subjektu, spoločnosti Diplomat Dental.

► Čajky sa minulý rok stali vicemajsterkami Slovenska, nastúpia aj v prestížnom Európskom pohári. S akými cieľmi vstupujete do novej sezóny?

Zatiaľ sme si konkrétne ciele nestavali. Čaká nás to v najbližších dňoch, keď máme naplánované stretnutie s hráčkami i realizačným tímom a po nich konkrétne definovanie výkonnostných mét.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 39, ktoré je v predaji od 22. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava