Novou rozohrávačkou Piešťanských Čajok je skúsená Američanka Tiffany Brown

  • Šport / Basketbal
  • 22. augusta 2016, 15:29
  • Autor:ts

Piešťanské Čajky angažovali rozohrávačku zo zámoria! Novou posilou dvojnásobných vicemajsteriek Slovenska sa stala Američanka Tiffany Brown, ktorá naposledy pôsobila v švédskom Sallene. Skúsená 29-ročná rozohrávačka je po Britke Chantelle Handy druhou zahraničnou akvizíciou celku z kúpeľného mesta.

165 centimetrov vysoká rozohrávačka pôsobila v USA na univerzite Georgia Southern University, neskôr odohrala štyri a pol sezóny v Rumunsku a ročné pôsobenia si vyskúšala v Poľsku, či naposledy vo Švédsku. „Piešťanské Čajky som sledovala už minulý rok, pretože tam hrali moje dva kamarátky Nadia Parker a Monica Engelman. Pred novou sezónou som plná očakávaní a som odhodlaná pomôcť tímu k úspechom. Veľmi sa na sezónu v Čajkách teším,“ povedala po podpise zmluvy Tiffany Brown, ktorá bude nastupovať v drese s číslom 10.

Od novej zámorskej posily si v piešťanskom tíme veľa sľubujú a skúsená Američanka by mala patriť k líderkám tímu v nasledujúcej sezóne. „Post strednej rozohrávačky,  si myslím, že je najkľúčovejší post v družstve. Či už z hľadiska k trénerovi alebo aj k samotným spoluhráčkam. Tiffany je hračka, ktorá už ma dostatok skúseností a pevne verím, že bude určitou nápomocnou rukou trénerovi na ihrisku v prospech vyššej kvality a výkonnosti celého družstva,“ povedala na margo novej posily generálna manažérka Bronislava Borovičková, v minulosti sama výborná rozohrávačka.

Na Tiffany Brown sa bude spoliehať najmä tréner Piešťanských Čajok Martin Pospíšil, ktorý o novej posile Čajok povedal nasledovné. „Tiffany je hráčka, ktorá by nám mala pomôcť kontrolovať hru a efektívnym spôsobom zapojiť do hry všetky spoluhráčky. Nemá za sebou veľké skúsenosti z Európskeho pohára FIBA. My ale veríme, že u nás naplno ukáže svoj potenciál a prinesie do nášho konceptu kvalitu na rozohrávačskom poste, ktorú si od nej sľubujeme.“

Vizitka:


Meno a priezvisko: Tiffany Brown
Dátum a miesto narodenia: 26. augusta 1986, Cartersville, USA
Národnosť: USA
Výška: 165 cm
Post:
rozohrávačka
Posledné pôsobisko:
Sallen Basket, Švédsko
Číslo:
10

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela