Nová posila K. Whittington: Poviem to na rovinu – milujem dôraznú hru

  • Šport / Basketbal
  • 11. februára 2016, 08:59
  • Autor:T. Horký

Posila Piešťanských Čajok Khadijah Whittington má za sebou premiérový zápas pred domácim publikom. Už v stretnutí proti Cassovii Košice 29-ročná Američanka potvrdila, že je dôraznou hráčkou a súperky to proti nej vôbec nebudú mať ľahké. V civile však sympatická basketbalistka ochotne hovorila o svojich prvých dojmoch z nového pôsobiska.

► V sobotu ste odohrali prvý zápas v drese Čajok a pomohli ste tímu k víťazstvu nad Cassoviou Košice. Čo hovoríte na svoje prvé stretnutie v Piešťanoch?
Hrali sme dobre, o čom svedčí aj konečný výsledok. Pre mňa to bol prvý zápas, hrala som prvýkrát s novými spoluhráčkami, ale pomáhali sme si navzájom. Na to, že to bola premiéra, hodnotím ju celkom pozitívne. Posledné tri roky som hrala v Rumunsku, kde sa hral trošku iný basketbal. Tu je to pre mňa nové, musím sa naučiť všetky taktické veci. Myslím si, že to bude dobré.

► Máte za sebou pomerne pestrú kariéru. Prečo ste si vybrali práve Piešťany ako miesto vášho ďalšieho pôsobenia?

Čajky som registrovala, ešte keď hrali v minulých rokoch CEWL. Vedela som, že tu je dobrý tréner, ktorého štýl a systém mi sedí. Viem, že sú ambicióznym klubom a sú zatiaľ druhé v tabuľke. Považujem to za dobrú príležitosť a som rada, že v Piešťanoch môžem hrať. Dúfam, že tímu pomôžem k ďalším dôležitým výsledkom.

► Koľko informácií ste mali o Čajkách predtým, než ste sem prišli?
Vedela som, že sú pomerne novým klubom, ale každým rokom sa zlepšujú. Tiež som mala informácie, že sú tu zranené niektoré hráčky. Ale ako som povedala, pamätám si, keď sme proti sebe hrávali v CEWL. Už vtedy som videla, že sú kvalitné družstvo.

► Čajky v prvej polovici sezóny nastupovali v Európskom pohári, kde boli príjemným prekvapením a dosiahli viacero pekných výsledkov. Registrovali ste ich účinkovanie v tejto súťaži?

Nemala som veľa možností sledovať zápasy Európskeho pohára, ale videla som ich výsledky. Tiež sme sa rozprávali s trénerom o niektorých stretnutiach. Bola som nadšená, keď som videla výsledky Čajok proti Besiktasu či Adane. Ja sa budem snažiť pomôcť tímu, aby sme na tieto výsledky nadviazali v Slovenskom pohári a potom v extraligovom play-off.

► Čo považujete za svoju najväčšiu prednosť, ktorou môžete tímu pomôcť?
Myslím si, že už mám niečo odohraté, a dá sa povedať, že mojou prednosťou je dôrazná hra pod košom na oboch stranách. Viem, že som dobrá v doskokoch a v obrane. Poviem to na rovinu – milujem dôraznú hru. Budem sa snažiť využívať svoju silu a pevne verím, že budem prospešná a prinesiem do tímu niečo nové.

► V tíme sú okrem vás ďalšie dve Američanky, ktoré v minulosti tiež hrávali v Rumunsku. Poznáte sa?
S Monicou Engelman a Nadiou Parker sme v minulosti proti sebe hrávali v Rumunsku. Tiež si pamätám momentálne zranenú Luciu Krč-Turbovú. Viem, že sú tu dobré hráčky, reprezentantky a teším sa, že môžem byť medzi nimi.

► Minulú sezónu ste pauzovali pre zranenie. V akej forme sa momentálne cítite? Je už všetko v poriadku?
Minulý rok som mala zranené koleno – poškodenú chrupavku. Momentálne sa však cítim dobre a teším sa, že môžem opäť hrať basketbal. Celé leto som tvrdo trénovala, aby som nohu posilnila, vôbec ma neobmedzuje.

► V Piešťanoch ste zatiaľ len pár dní. Aké sú vaše prvé dojmy?
Zatiaľ som tu krátko, takže som sa ešte do mesta poriadne nedostala. Väčšinu času trávim v hale, na nejaké spoznávanie nebol čas. Určite mi však spoluhráčky poukazujú krásy Piešťan. Počula som, že sú veľmi pekné.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 9. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava