Návrat benátskej hviezdy do Piešťan i do reprezentácie

  • Šport / Basketbal
  • 21. novembra 2016, 19:07
  • Autor:th

Športovou udalosťou uplynulého týždňa v Piešťanoch bol jednoznačne kvalifikačný zápas na ME slovenskej basketbalovej reprezentácie žien proti Islandu. Slovenské reprezentantky vypredali Diplomat arénu a zaplnené tribúny im dopomohli k víťazstvu 86:40, čím sa výrazne priblížili k postupu na budúcoročný európsky šampionát. Ďalší kvalifikačný zápas proti Maďarsku odohrajú Slovenky rovnako v Piešťanoch – už v stredu 23. novembra.

S víťazstvom svojho družstva bol spokojný aj tréner slovenskej reprezentácie Maroš Kováčik, ktorý rovnako vyzdvihol piešťanských fanúšikov, ktorí vypredali Diplomat arénu. "Dievčatá si zaslúžia za svoj výkon absolutórium. Gratulujem im, tak isto nášmu podpornému tímu a fantastickým piešťanským fanúšikom. Hráčky ukázali, ako sa má bojovať vo farbách reprezentácie, na ihrisku nechali maximum. Dať 86 bodov tímu, ktorý väčšinu zápasu bráni zónovo, nie je maličkosť. Teší ma, že Bartánusová a Mištinová si po prvý raz vyskúšali národné družstvo. Mrzí ma akurát až jedenásť nepremenených trestných hodov, čo sa nám v tesnejších zápasoch môže vypomstiť."

Jednou z najlepších hráčok Slovenska bola legionárka Marie Rúžičková, ktorá sa do reprezentácie vrátila po dlhej dobe. Aktuálne pivotka talianskych Benátok, kde patrí medzi najväčšie hviezdy je rodáčka z Nového Mesta nad Váhom a k Piešťanom má veľmi blízko, nakoľko je odchovankyňou miestneho BKM Piešťany. Návrat do Piešťan i reprezentácie jej vyšiel náramne a s 20 bodmi bola najlepšou strelkyňou Slovenska v zápase. "Vopred jasné zápasy bývajú najťažšie, preto som rada, že všetky hráčky sme k tomuto stretnutiu pristúpili zodpovedne. Bolo prospešné, že sme si vyskúšali niektoré veci pred posledným súbojom s Maďarkami. Návrat do reprezentácie si pochvaľujem, našla som tu skvelý tím, super baby aj trénerov. Práve v Piešťanoch som začínala s basketbalom, diváci utvorili výbornú atmosféru."

V kádri slovenskej reprezentácie sú aktuálne tri hráčky Piešťanských Čajok – Angelika Slamová, Nikola Dudášová a Terézia Páleníková. Posledne menovaná však do stretnutia s Islandom kvôli zdravotným problémom nezasiahla. Naopak Angelika Slamová patrila k najlepším hráčkam SR, tréner Kováčik jej dal dostatočnú minutáž za čo sa mu odvďačila 16 bodmi. V dobrom svetle sa ukázala aj Nikola Dudášová, ktorá zaznamenala osem bodov a dve asistencie.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 47, ktoré je v predaji od 22. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava