Najužitočnejší hráč ME Miškovič: Slováci sú ako bratia

  • Šport / Basketbal
  • 16. augusta 2017, 17:07
  • Autor:basket.sk/(th)

Nedávno skončené majstrovstvá Európy v basketbale chlapcov do 18 rokov, ktoré sa konali v Bratislave a Piešťanoch, priniesli skvelé predstavenie juniorského basketbalu. Z titulu sa napokon tešili Srbi, ktorí zdolali rovesníkov zo Španielska 74:62. Mladí Balkánci vyhrali kontinentálny šampionát po osemročnej pauze.

Vo finále sa stretli tímy, ktoré si zmerali sily už v základnej B-skupine. V Piešťanoch uspeli Španieli a túžili zopakovať rovnaký výsledok aj v poslednom zápase na turnaji. Srbi chystali odplatu, ale nezachytili úvod. Španieli hrali s energiou, dobre bránili a prvú štvrtinu vyhrali 18:11. Potom však prebrali iniciatívu Srbi a svoj výkon do konca stretnutia už len zlepšovali. V druhej a tretej štvrtine ukázali výbornú obranu, súperovi dovolili za 20 minút streliť len 22 bodov a vytvorili si rozhodujúci náskok.
V útoku ich viedol Nikola Miškovič, ktorý predviedol skvelý mikrosúboj proti španielskej hviezde Sergimu Martinezovi. Obaja pokorili 20-bodovú hranicu, ale Miškovič sa na rozdiel od Martineza dočkal aj pomoci spoluhráčov. Výborne pod košom hral Marko Pečarski, na obvode ťahal tím kapitán Aleksa Uškokovič.
Dôležitú úlohu zohrala aj fyzická pripravenosť, pre oba tímy to bol siedmy zápas za deväť dní. Viac energie zostalo Balkáncom, na hre Španielov už bola najmä v druhom polčase vidieť únava po náročnom programe. Hoci sa hráči z Pyrenejského polostrova v závere vypli k mohutnému náporu, Srbi si výsledok postrážili a v bratislavskej Hant aréne mohla po záverečnom hvizde vypuknúť ich majstrovská radosť.
„Som veľmi šťastný, svoje pocity ani nedokážem opísať. Titul sme získali tým najlepším spôsobom, keď sme otočili nepriaznivé skóre proti veľmi silnému súperovi. Chceli sme medailu a napokon máme tú najcennejšiu. Je to super,“ tešil sa Miškovič, ktorého po finále vyhlásili za najužitočnejšieho hráča turnaja. „Necítim sa ako najužitočnejší hráč. Titul sme vyhrali ako tím, bez spoluhráčov by som to nedokázal. Táto trofej patrí celému družstvu. Hrali a vyhrali sme ako kolektív,“ povedal nám atletický krídelník. Zároveň ho spolu s kvartetom Sani Čampara (Bosna a Hercegovina), Arnas Velička (Litva), Sergi Martinez (Španielsko), Ragip Berke Atar (Turecko) zaradili do top zostavy turnaja.
Srbov počas celého zápasu hnali vpred fanúšikovia za ich lavičkou. Okrem trénera Interu Bratislava Olivera Vidina a srbského rodáka so slovenským pasom Nenada Miloševiča tam sedela aj početná skupina mladých basketbalistov z Michaloviec. Práve oni boli najhlučnejšou partiou v hale. „Slováci sú ako naši bratia. Ďakujeme fanúšikom veľmi pekne za podporu, boli skvelí. Počas celého turnaja sme cítili ich podporu, ale dnes na finále nám vytvorili vynikajúcu atmosféru. Cítili sme sa ako doma. Verím, že sa na Slovensko ešte niekedy vrátime,“ dodal Miškovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel