Na poste asistentky trénera posilní Čajky Borovičková

  • Šport / Basketbal
  • 5. júla 2013, 09:32
  • Autor:(mp)

Novou asistentkou trénera piešťanských basketbalistiek Martina Pospíšila sa v novej sezóne stane Bronislava Borovičková. Po úspešnom spoločnom pôsobení dvojice Pospíšil – Borovičková v Nitre, kde bola ako rozohrávačka predĺženou rukou trénera na palubovke, sa dvojica minimálne pre najbližšiu sezónu bude radiť na striedačke Piešťanských Čajok.

Ako vznikla spolupráca s Piešťanskými Čajkami?
Oslovil ma tréner Martin Pospíšil, pod ktorým som mala tú česť hrať v Nitre, kde sme spolu získali bronzovú medailu. Presviedčať ma dlho nemusel, nakoľko si veľmi dobre rozumieme a sme na rovnakej basketbalovej vlnovej dĺžke. Jediné, v čom nastal problém, bol odchod od mojich zverenkýň v Petržalke, ktoré som trénovala a veľmi mi prirástli k srdcu.

Sledovali ste Čajky v uplynulom ročníku extraligy?
Áno, družstvo som počas celej sezóny sledovala a videla som takmer každý zápas a viackrát aj naživo. Keďže v Piešťanoch pôsobia moje kamarátky, s ktorými som hrávala v Nitre, vždy keď sa dalo, prišla som ich povzbudiť. Herný prejav družstva sa mi páčil. Bolo tam vidieť srdce a bojovnosť, a keď sa pridá dobrý kolektív, družstvo je na ceste k úspechu.

Čo nové by ste chceli do tímu priniesť?
Táto trénerská skúsenosť je pre mňa niečím novým, ale veľmi sa na sezónu teším. Chcem odovzdať svoje skúsenosti hráčkam a snažiť sa pomôcť klubu prítomnosťou v akomkoľvek smere.

Ďalšie podrobnosti a informácie nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín