M. Růžičková: Mladé hráčky by mali mať väčšiu ochotu reprezentovať

  • Šport / Basketbal
  • 1. júna 2017, 10:00
  • Autor:T. Horký

V kádri slovenskej basketbalovej reprezentácie žien je aj Piešťancom dobre známa Marie Růžičková. Rodáčka z Nového Mesta nad Váhom je odchovankyňou BKM Piešťany, no už dlhé roky je hviezdou talianskych Benátok. V novembri sa skúsená pivotka vrátila po dlhých rokoch do reprezentácie a zapáčilo sa jej to natoľko, že sa v drese so slovenským znakom predstaví aj na európskom šampionáte u našich západných susedov.

► V Benátkach pôsobíte od roku 2013 a celkovo v Taliansku hráte takmer desať rokov. Aká bola vaša nedávno skončená sezóna, keď ste bojovali na troch frontoch – v talianskej lige, pohári i Európskom pohári FIBA?
Bola to pre nás pozitívna sezóna. V Eurocupe sme sa dostali medzi najlepších osem družstiev, v Talianskom pohári do Final Four a aj v lige sme sa umiestnili v prvej štvorke.

► Vráťme sa na chvíľu do novembra 2016, keď ste sa po dlhých rokoch rozhodli vrátiť do reprezentácie. Považujete svoje rozhodnutie s odstupom času za správne?
Som tomu veľmi rada. Celkom som sa obávala svojho návratu po toľkých rokoch. Na Slovensku netrávim takmer vôbec žiaden čas, nemám tu nikoho okrem rodičov. Baby boli super, prijali ma medzi seba a veľmi ma to pozitívne naladilo.

Odchovankyňa piešťanského basketbalu (vpravo) so spoluhráčkou R. Vyňuchalovou.

► Tesne pred začiatkom prípravy sa pri reprezentačnom družstve udiali zásadné zmeny. Bol odvolaný trénerský štáb Kováčik-Pospíšil-Jankovič, ktorých nahradili český tréner Marián Svoboda s Richardom Kucsom. Čo vravíte na tieto zmeny a ako sa vám zatiaľ javí nový realizačný tím?

Z minulého realizačného tímu zostala manažérka Lucia Lásková a masérka Slávka Bučáková, takže to je fajn. Nový tréner sa tiež javí dobre, je taký pokojnejší, zatiaľ po nás nekričí (smiech). S babami sme tiež pozitívne naladené. Jediné, čo ma trošku prekvapilo, je, že skladba družstva je trochu užšia, pretože veľa dievčat neprišlo reprezentovať pre zdravotné či iné záležitosti. Predstavovala som si, že mladé baby by mali mať väčšiu ochotu reprezentovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek