M. Pospíšil o konci Čajok v EEWBL: Zlyhali sme!

  • Šport / Basketbal
  • 7. marca 2018, 08:28
  • Autor:th

Basketbalistky Piešťanských Čajok narazili vo štvrťfinále Východoeurópskej ligy na najťažšieho možného súpera, v slovenskom derby vyzvali Good Angels Košice.

Po prehre o 21 bodov na domácej palubovke bolo už pred odvetou prakticky rozhodnuté o postupe východniarok, no Čajky túžili situáciu ešte zdramatizovať. Nepodarilo sa, obhajca trofeje vyhral opäť vysoko 69:46.
„Všetko,“ znela stručná odpoveď trénera Piešťan Martina Pospíšila na otázku, čo v odvetnom dueli rozhodlo o vysokej prehre jeho družstva. V detailnejšej analýze duelu priznal: „Boli sme slabší v každej činnosti. Bolo evidentné, že sa na palubovke nedeje nič z toho, čo sme si v šatni povedali. Hráčky hrali málo agresívne, neboli koncentrované a neodovzdali maximum, čo je pri súperovi takej kvality vždy trestuhodné. Očakával som väčšie srdce a túžbu po víťazstve, no v skutočnosti sme zaostávali vo všetkom a doslova sme zlyhali.“
Pre Čajky sa teda európska pohárová púť skončila vo štvrťfinále Východoeurópskej ligy, do Final Four nenahliadnu. Dá sa hovoriť o splnení aspoň základného cieľa? „Ťažko povedať. Každopádne, určite sme si to neprehrali proti Good Angels. Košičankám, ktoré boli naším najťažším možným súperom, sme sa v play-off mohli vyhnúť. O to viac nás mrzí stratený fantasticky rozbehnutý zápas s Dynamom Moskva alebo ten proti Udominate na turnaji v Rige, kde sme až v závere chytali zajaca za chvost a napokon nám ušiel. Ak by sme aspoň jeden z týchto duelov vyhrali, dnes by sme sa možno radovali z postupu do Final Four. Nič sa nedá robiť, proti Good Angels sme vypadli zaslúžene,“ dodal M. Pospíšil potom, čo jeho družstvo s týmto súperom prehralo šiesty zo siedmich vzájomných duelov v rozbehnutej sezóne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava