M. Pospíšil: Myslíme na najvyššie priečky

  • Šport / Basketbal
  • 11. januára 2017, 12:54
  • Autor:th

Piešťanské Čajky čaká už počas nasledujúceho víkendu jeden z vrcholov sezóny. Na domácej palubovke Diplomat arény totiž budú hostiť finálový turnaj Slovenského pohára žien v basketbale a rady by sa pred piešťanskými fanúšikmi predviedli. O ambíciách tímu, ktorý bude obhajovať strieborné medaily, hovoril tréner Martin Pospíšil.

Sezóna Čajok je pre neúčasť v základnej skupine Európskeho pohára poznačená stratou kvalitných zápasov. Finálový turnaj Slovenského pohára na domácej palubovke je však pre piešťanské basketbalistky impulzom spraviť si chuť a naladiť sa pred druhou polovicou sezóny. „Slovenský pohár je jeden z vrcholov sezóny, druhý po Európskom pohári FIBA. Nebudeme sa tváriť alibisticky, chceme hrať kvalitný basketbal a pobiť sa o úspech. Chceme sa dobre pripraviť, podať kvalitné výkony a uvidíme, na čo to bude stačiť. Ideme do zápasov s pokorou, no myslíme na najvyššie priečky,“ uviedol M. Pospíšil.

Čajky sú nasadené priamo do semifinále, ich súperom bude víťaz štvrťfinálového stretnutia medzi Šamorínom a Banskou Bystricou, kde sú favoritkami hráčky z juhu Slovenska. „Uvidíme, kto bude naším súperom, hoci Šamorín je papierovým favoritom. Je to však Slovenský pohár a všetko je otvorené,“ povedal tréner Piešťaniek.

Čajky mali počas tohto týždňa ešte odohrať zápas Central Europe Women League vo Viedni proti Flying Foxes, kluby sa však dohodli na preložení stretnutia na 9. februára. „Od Nového roka sa pripravujeme práve na Slovenský pohár. Preložili sme zápas s Viedňou, ktorý sa mal hrať vo štvrtok, aby sme mali dosť času na prípravu a regeneráciu. Na toto podujatie sa chceme dôkladne pripraviť,“ pokračoval M. Pospíšil.

Piešťany sa vďaka výborným podmienkam v Diplomat aréne pomaly stávajú centrom ženského basketbalu na Slovensku. Po dvoch kvalifikačných zápasoch reprezentácie čaká kúpeľné mesto ďalšia akcia, ktorá sa tu bude konať premiérovo. „V prvom rade je to skvelé pre Piešťany. Pre Čajky je to ďalšia motivácia ukázať sa. Budeme môcť hrať pred domácimi fanúšikmi, v prostredí, na ktoré sme zvyknutí. Chceme tomu dať ozaj maximum a ukázať sa,“ zakončil kouč.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od 10. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj