M. Drgoň: EuroCup chceme hrať aj o rok

  • Šport / Basketbal
  • 4. mája 2016, 08:38
  • Autor:th

Tri prvé roky postup nahor, teraz už „len“ zopakovanie vlaňajšieho úspechu v podobe zisku strieborných medailí. Taká bola sezóna Piešťanských Čajok. O tom, či splnila očakávania, nám porozprával výkonný riaditeľ klubu Miloš Drgoň.

„Nejde o žiadne nešťastie. Naše družstvo splnilo všetky základné ciele,“ uviedol M. Drgoň a ďalej konkretizoval: „Hrali sme rovnocenné zápasy so všetkými silnými súpermi v našej premiére v Európskom pohári FIBA, pričom sme dva súboje vyhrali, oba v cudzom prostredí. Obhájili sme druhé miesta v Slovenskom pohári aj v extralige. S tým môžeme byť spokojní. Ale neuhrali sme nič navyše. Prekvapiť sme mohli predovšetkým v Slovenskom pohári. Jeho vyvrcholenie sa hralo v Šamoríne krátko po extraligovej prestávke, ktorú vyplnila kvalifikácia na majstrovstvá Európy. Vtedy sme mohli Good Angels prípadne zdolať. Aj extraligová finálová séria s výsledkom 1:3 alebo 2:3 na zápasy by vyzerala lepšie než 0:3.“

Čajky v tejto sezóne potvrdili, že patria k slovenskej ženskej basketbalovej špičke a dokázali preraziť aj na európskej pôde, keď v EuroCupe hrali v „skupine smrti“, no napriek tomu do posledných chvíľ bojovali o postup. V podobnom trende by sa chceli Čajky prezentovať aj v nasledujúcej sezóne. „Chceme pokračovať v náročnej a tvrdej práci. Náš tím znova prihlásime do Európskeho pohára FIBA aj do všetkých slovenských súťaží s ambíciou dosiahnuť všade čo najlepšie výsledky,“ povedal na margo budúcej sezóny výkonný riaditeľ Čajok.
Otázky ohľadom kádra pre budúcu sezónu sa už v týchto dňoch riešia a ďalšie rokovania budú pokračovať. Trénerská dvojica zostane u Čajok tá istá, no v kádri zrejme príde k niektorým zmenám. „Zatiaľ sme oslovili sedem hráčok, aby aj naďalej obliekali náš dres, medzi nimi jednu cudzinku. Okrem nich majú naďalej platné zmluvy iba štyri dievčatá, konkrétne Terézia Páleníková, Laura Horvátová, Michaela Balážová a Simona Majtásová. Viac v tejto chvíli nemôžem povedať,“ konštatoval M. Drgoň.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 3. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel