Lenka Bartáková ponúka skúsenosti v prospech tímu

  • Šport / Basketbal
  • 24. augusta 2017, 06:11
  • Autor:Tomáš Horký

Kľúčový post rozohrávačky piešťanských basketbalistiek bude túto sezónu zastávať česká reprezentantka Lenka Bartáková, ktorá medzi Čajky prišla z Nymburku.

Dvadsaťšesťročná rodáčka zo Sokolova, ktorá bude nosiť na drese číslo 9, má spolu s tímom za sebou prvý týždeň prípravy.
► Aké sú zatiaľ vaše dojmy z nového pôsobiska?
– Sú super. V Čajkách je pre hráčky skvelé zázemie a ozaj sa nemôžeme na nič sťažovať. Mesto je krásne, všade je to kúsok. S babami sa zatiaľ spoznávame, ale všetky sú priateľské, takže si myslím, že to bude v pohode.
► Angažmán v Piešťanoch bude váš prvý zahraničný. Prečo ste si vybrali práve Čajky a čo zavážilo vo vašom rozhodovaní?
– Mala som aj iné ponuky, ale Čajky mali asi najväčší záujem. Rozhodovala som sa aj podľa účasti v európskych súťažiach. Kvalifikácia o Euroligu bola veľmi lákavá.
► Mali ste o novom pôsobisku dostatočné informácie? Sledovali ste Čajky, aj keď ste pôsobili v Česku?
– Vedela som, že ide o ambiciózny tím, kde sa poctivo trénuje. Minulý rok som videla niekoľko výsledkov Čajok, najmä v kvalifikácii Eurocupu, v Slovenskom pohári či v extraligovom finále.
► Do družstva prichádzate ako kľúčová rozohrávačka. Ste pripravená zhostiť sa tejto úlohy?
– Na túto rolu sa veľmi teším a dúfam, že využijem všetky svoje skúsenosti, ktoré som doteraz nazbierala. Na začiatku to nebude nič ľahké, ale verím, že si to všetko sadne a bude dobre.
► Tím má za sebou prvý týždeň prípravy. Načrtol už tréner, čo od vás bude vyžadovať?
– Nejaké krátke rozhovory sa už uskutočnili, ale individuálne pohovory nás ešte len čakajú. Ako som už povedala, verím, že využijem svoje skúsenosti v prospech tímu a budeme hrať, ako hovorí pán tréner, inteligentný a atraktívny basketbal. Hlavne, aby sa nám darilo a aby sme vyhrávali.
► Letná príprava je pre veľa športovcov menej obľúbená časť sezóny. Ako je to u vás?
– Už sa veľmi teším na sezónu. Je jasné, že bez prípravy vonku a v hale to určite nejde. Vždy je však lepšie hrať zápasy.
► Hoci ste v Piešťanoch krátko, stihli ste si už prezrieť mesto? Zapôsobilo na vás?
– Piešťany sú krásne kúpeľné mesto. Výhodou je, že je všetko blízko. Spoluhráčky nás stihli zobrať do obľúbenej kaviarne, kde určite budeme chodiť často. S priateľom sme prešli aj centrum a v jednej gazdovskej reštaurácii kúsok za Piešťanmi sme ochutnali bryndzové halušky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava