Jakubcová ďalšou posilou Čajok

  • Šport / Basketbal
  • 7. júna 2017, 10:33
  • Autor:T. Horký

V ambicióznom basketbalovom klube Piešťanských čajok nezaháľajú. Bezprostredne po skončení uplynulej sezóny začalo vedenie klubu pracovať na kreovaní nového kádra. Aj v nasledujúcom ročníku chcú v Piešťanoch bojovať o najvyššie priečky v slovenskej extralige a prezentovať sa takisto v európskej súťaži. Tomu zodpovedá aj tempo rokovaní s hráčkami, ktoré by mali nosiť dres Čajok.

Oroszová odchádza do zahraničia



„S určitosťou môžeme povedať, že klub opustili zahraničné hráčky Tiffany Brown, Monique Oliver, Chantelle Handy, Ana Baletic a aj kapitánka Sabína Oroszová, ktorá chce vyskúšať zahraničný angažmán. Sme veľmi radi, že výkonnosťou v našom klube sa hráčky posúvajú, zvyšujú si kredit a siahajú po nich kluby po celej Európe,“ poznamenala na margo odchodov generálna manažérka klubu Bronislava Borovičková.

Známe sú už aj prvé mená, ktoré doplnia káder Čajok pre sezónu 2017/2018. Ako sme minulý týždeň informovali, prvou posilou sa stala Češka Barbora Kašpárková z Brna a známe je už aj druhé veľmi zaujímavé meno. „Niekoľko týždňov vedieme rokovania s viacerými agentmi a hráčkami, pracujeme spolu s vedením a trénermi na kádri pre budúcu sezónu. Prvými hráčkami, ktoré sme nakontrahovali, sú Barbora Kašpárková, ktorá pôsobila v BK Handicap Brno, a veľkú radosť mám aj z toho, že sme sa dohodli s vysokou slovenskou hráčkou Ivanou Jakubcovou. Po jej účasti na amerických univerzitách v Južnej Kalifornii a Kentucky sa predstaví na Slovensku a práve v našom klube,“ dodala Borovičková.

Všestrannosť Jakubcovej výhodou


Práve 198 centimetrov vysoká Ivana Jakubcová by mala patriť k najväčším posilám a v klube si od nej veľa sľubujú. Dvadsaťdvaročná Slovenka môže hrávať na pozícii 5, 4 i 3 a jej všestrannosť je veľkou výhodou.

Jakubcová má za sebou šesť rokov strávených v zámorí, pôsobila na prestížnych univerzitách v Kentucky či Južnej Kalifornii. „Do Ameriky som najprv prišla ako študentka na strednú školu. Program, cez ktorý som tam išla, nebol vôbec spojený s basketbalom, ale hrala som na strednej škole, kde si ma postupne začali všímať vysokoškolskí tréneri. Vtedy sa to rozbehlo. Uvedomila som si, že by som sa mohla do USA vrátiť a vyskúšať si NCAA. Prvé dva roky som strávila v Oklahome na junior college, odkiaľ som prestúpila do Kentucky. Tam som bola tiež dva roky. Vyštudovala som bakalára z psychológie. Magisterské štúdium som strávila na univerzite v Južnej Kalifornii. Tam som si dorobila titul z aplikovanej psychológie,” povedala Jakubcová pre basket.sk.

Posila Čajok meria 198 centimetrov.

Po skončení štúdia v USA sa sympatická blondínka rozhodla pre návrat na Slovensko a ako svoje ďalšie pôsobisko si vybrala práve Piešťany. „Chcem hrať profesionálne basketbal v Európe. Chcem sa ďalej zlepšovať, aj preto som si vybrala Piešťanské Čajky, ktoré sú ambicióznym klubom. Po kariére by som tiež rada ostala pri športe a venovala sa športovej psychológii,” prezradila.

Rodáčka z Bratislavy sa momentálne pripravuje aj so slovenskou reprezentáciou na majstrovstvá Európy v Českej republike. „Pozvánka ma veľmi potešila. Znamená pre mňa veľa, že sa vrátim domov a môžem zabojovať v drese Slovenska. Čakám, že sa naučím nové veci od skúsených hráčok a trénerov. Veľmi sa teším na všetky dievčatá. Predsa len som proti viacerým hrávala ešte pred odchodom do Ameriky,” dodala Jakubcová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 6. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav