Hviezda Benátok Růžičková v reprezentácii končí

  • Šport / Basketbal
  • 31. januára 2018, 10:53
  • Autor:th

Slovenská basketbalistka Marie Růžičková (31), ktorá je odchovankyňou basketbalového klubu BKM Piešťany, sa rozhodla ukončiť reprezentačnú kariéru a prenechať svoje miesto mladším hráčkam.

Prezradila to po štvrtkovom prvom zápase o postup do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA, v ktorom jej tím Reyer Benátky zvíťazil na palubovke Good Angels Košice jednoznačne 89:68.
Slovenské basketbalistky čakajú vo februári dva zápasy proti Čiernej Hore a Bosne a Hercegovine v A-skupine kvalifikácie o postup na ME 2019. Budú už bez Růžičkovej. „Telefonovala som s reprezentačným trénerom Petrom Kováčikom, volal ma, ale dohodli sme sa, že už nepôjdem. Necítim sa na to. Nie že by som sa cítila fyzicky zle, ale myslím si, že máme kvalitné mladé dievčatá, na ktoré som veľmi hrdá. Hrávajú aj v Taliansku, napríklad Žofia Hruščáková alebo Sabina Oroszová, a myslím si, že ony by mali byť teraz v reprezentácii. Preto som sa dohodla s trénerom, že nie je treba, aby som prišla. Budem sa koncentrovať na klubové ciele v sezóne,“ povedala Růžičková.
Skúsená 192 centimetrov vysoká pivotka Růžičková v mládežníckych kategóriách nastupovala za BKM Piešťany. Od roku 2013 pôsobí v Benátkach. Jej tímu sa v aktuálnej sezóne Európskeho pohára FIBA mimoriadne darí, v doterajších deviatich zápasoch ani raz neprehrali. Ambície Reyeru sa však zameriavajú najmä na domácu súťaž.
„Chceme sa dostať do finále talianskej ligy. V ostatných rokoch nám to nevychádza, takže sme pod tlakom. Sme radi, že sa nám darí v Európskom pohári FIBA, užívame si to. Ideme od zápasu k zápasu, ale hlavný cieľ je talianska liga. Momentálne sa vezieme na dobrej vlne po hernej stránke. Aj sa dobre poznáme, sme viaceré hráčky spolu už dlhší čas,“ uviedla Růžičková, ktorá k štvrtkovému triumfu v Košiciach pomohla Benátkam 13 bodmi.
Na otázku, ako sa jej pozdáva život v Taliansku, odpovedala: „Som tam ako doma, som aj zasnúbená. Som však rada, že som si mohla zahrať po dlhom čase v Košiciach, kde som kedysi pôsobila. Prišli sa pozrieť moji rodičia aj známi a myslím si, že videli vydarený zápas v našom podaní.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava