Hrejivý najmä pohárový triumf basketbalistiek

  • Šport / Basketbal
  • 3. mája 2017, 08:36
  • Autor:th

Tretí raz za sebou skončili Piešťanské Čajky v extralige na druhom mieste. Nad ich sily boli opäť basketbalistky Good Angels Košice. „Po poslednom finálovom zápase sa smeje iba víťaz. Mňa mrzí, že sme košické družstvo v bojoch o zlato nepotrápili viac,“ vyjadrila sa generálna manažérka piešťanského klubu Bronislava Borovičková po výsledkoch 71:61, 79:59 a 69:55 v prospech obhajkýň titulu.

Napriek tomu sa nedávne stretnutie s fanúšikmi spojené s autogramiádou v Diplomat aréne nenieslo v smutnej nálade. „Predovšetkým sme sa im poďakovali za podporu v celej sezóne. Z Piešťan sa už stalo aj basketbalové mesto. Počas viacerých zápasov bola v hale vynikajúca atmosféra. V poslednom stretnutí proti Good Angels sedeli fanúšikovia dokonca na schodoch,“ nachádzala pozitíva bývalá slovenská reprezentantka, ktorá má za sebou prvú sezónu v spomenutej funkcii. „Nik nám nezoberie prvenstvo v Slovenskom pohári ani októbrové prvé víťazstvo nad Good Angels v súťažnom zápase,“ pripomenula radostné historické výsledky.

Najviac ju, a zaiste aj ďalších ľudí v klube, mrzí nevydarené vystúpenie v Európskom pohári FIBA. V kvalifikácii o postup do hlavnej súťaže vyhrali Čajky v Pécsi nad PEAC-om 74:64, ale odvetu doma nezvládli, podľahli 64:78. „Znova sa chceme predstaviť v európskej pohárovej súťaži,“ skonštatovala o budúcej sezóne Čajok B. Borovičková.

Kolektív naďalej v trénerskej pozícii povedie Martin Pospíšil, ktorý nedávno podpísal novú zmluvu na dve sezóny. V krátkej päťročnej histórii nik iný Čajky neviedol. V extralige obsadili postupne piate, tretie a trikrát druhé miesto. V klube majú záujem o všetky Slovenky, ktoré boli v kádri doteraz. V športovej kariére budú v Piešťanoch pokračovať Angelika Slamová, Nikola Dudášová, Rebeka Mikulášiková, Michaela Balážová, keďže majú platné zmluvy, a zrejme aj Laura Horvátová a Terézia Páleníková. Na rozdiel od nich sú všetky cudzinky na odchode. „Chceme, aby pokračovala u nás aj Sabína Oroszová, čo sa však vyjasní až neskôr. Do družstva by sme potrebovali najmä skutočne šikovnú dirigentku hry, na tento post zameriame hlavnú pozornosť pri hľadaní posíl,“ načrtla generálna manažérka aj svoju úlohu na najbližšie týždne.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 2. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava