Eurocup: Čajky čaká ďalší kľúčový duel, privítajú rumunský ACS Sepsi

  • Šport / Basketbal
  • 24. októbra 2017, 16:28
  • Autor:th

Už zajtra čaká Piešťanské Čajky ďalší súboj v Európskom pohári FIBA, keď o 18:00 privítajú v Diplomat aréne rumunský tím z mestečka Sfantu Gheorghe ACS Sepsi SIC. Čajky v treťom stretnutí D-skupiny chcú nadviazať na minulotýždňové víťazstvo nad Toruňom, nečaká ich však nič jednoduché.

Piešťanským basketbalistkám stoja v ceste rumunské šampiónky z posledných dvoch sezón, ktoré zatiaľ v Eurocupe prehrali obe stretnutia – najskôr v Toruni 69:84 a minulý týždeň nestačili doma na Hatay BB, ktorému podľahli 63:80. Pre verejnosť je možno rumunský celok veľkou neznámou, no tréneri Pospíšil a Kucsa svoje zverenkyne na stretnutie poctivo pripravovali. „ACS Sepsi pre nás už takou neznámou nie sú. Videli sme ich v oboch zápasoch Eurocupu, takže informácie máme. Z týchto zápasov je evidentne, že ide o družstvo so silnými individualitami. Tou najväčšou je Tyaunna Marshall, ktorá prakticky neschádza z ihriska. Je mimoriadna silná v hre jedna na jedna, ma výbornú streľbu, prienik, prechodovú fázu a útočný doskok. Ďalšími osobnosťami tímu sú Wallace na pozícii dva, ďalej švédske reprezentantky Hamilton-Carter a Fontaine, veľká bieloruská pivotka Kress, doplnené o skúsené rumunské rozohrávačky Stoenescu a Parau. Veľmi dôležité bude, aby sme dokázali eliminovať ich dve najsilnejšie zbrane a to hru jedna na jedna a útočný doskok,“ uviedol pred stredajším stretnutím tréner Piešťanských Čajok Martin Pospíšil.
Basketbalistkám z kúpeľného mesta sa minulý týždeň podarilo v Diplomat aréne zvíťaziť v stretnutí s Toruňom určite to budú chcieť zopakovať aj v stredu. Pôjde o dôležitý zápas vzhľadom na ďalší vývoj v skupine. Ak chcú Čajky pomýšľať na postup do vyraďovacej časti, potrebujú tento duel zvládnuť. „Pre nás je v Eurocupe každý zápas kľúčový. Bol taký minulý týždeň a tento bude rovnaký. Ja osobne nemám rád reči o tlaku. Ten je úplne prirodzený,  práveže si ho treba pripustiť a zvládnuť ho,“ pokračoval tréner Čajok.

Porovnanie štatistík oboch tímov: http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/17-18/2610/Pie%C5%A1tansk%C3%A9-Cajky-ACS-Sepsi

Predaj vstupeniek, ktoré sú v hodnote 4 € bude prebiehať v nasledovných časoch:
25.10. (streda) – 10:30 – 14:00 reštaurácia Diplomat aréna a od 16:30 v pokladni DA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel