Dôstojná rozlúčka s Eurocupom

  • Šport / Basketbal
  • 6. decembra 2017, 01:19
  • Autor:th

Čajky nepostúpili do vyraďovacej časti Európskeho pohára FIBA a po štvrtkovej prehre s rumunským ACS Sepsi SIC 57:64 sa pre nich účinkovanie v druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaži končí. Piešťanské basketbalistky mali v D-skupine bilanciu dve výhry a štyri prehry a obsadili štvrtú priečku.

Piešťanky cestovali do rumunského mesta Sfantu Gheorghe s cieľom zvíťaziť a zaistiť si postup do vyraďovacej fázy Eurocupu. Vedeli, že ich nečaká nič jednoduché.
„Vzhľadom na to, že sme ešte päť minút pred koncom viedli 49:44, prežívame značné sklamanie. Zápas zlomila za spomenutého stavu predovšetkým skúsená Marshallová, dala za sebou päť bodov. Uškodilo nám, že sme zaspali prvý polčas. Dievčatá stálo veľa síl doťahovanie, ktoré však zmenilo skóre v náš prospech. Tie sily v závere napokon chýbali, nezvládli sme kľúčové momenty. Súčasne som však hrdý na hráčky, na ihrisku pracovali tvrdo. So súťažou sa lúčime dôstojne, hráčky získali skúsenosti, ktoré môžeme využiť v ďalšej fáze tejto sezóny,“ povedal tréner Čajok Martin Pospíšil.
Po prehratom stretnutí v Rumunsku, ktoré znamenalo koniec postupových nádejí, bolo na hráčkach z kúpeľného mesta vidieť značné sklamanie. Napriek vypadnutiu ale končia v Eurocupe so vztýčenými hlavami, pretože na ihrisku bojovali jedna za druhú.
„Mali sme veľmi zlý začiatok stretnutia, ale v druhom dejstve sme sa opäť vrátili do zápasu našou bojovnou hrou. Bohužiaľ, v závere sme v rozhodujúcich momentoch spravili niekoľko chýb, čo skúsený tím z Rumunska využil. Prehra nás veľmi mrzí, no musíme to hodiť za hlavu, pretože nás čakajú ešte ďalšie ciele v sezóne. Či už v domácich súťažiach, alebo východoeurópskej lige EEWBL. Musíme tvrdo pracovať a zo zápasov Európskeho pohára si odnášame veľa skúseností,“ uviedla Terézia Páleníková, ktorá proti ACS Sepsi nazbierala 16 bodov.
S veľkým rešpektom hovoril o Čajkách na pozápasovej tlačovej konferencii aj tréner ACS Sepsi Zoran Mikes: „Musím zložiť veľkú poklonu pred tímom z Piešťan. Tréneri vždy veľmi dobre pripravia svoje družstvo a nie je vôbec jednoduché analyzovať a skautovať hru Čajok. Majú veľmi dobrý tím, ktorý toho ešte môže veľa dosiahnuť. Toto víťazstvo a postup patrí aj našim fanúšikom, ktorí tu vo všetkých zápasoch Eurocupu vytvorili úžasnú atmosféru a boli naším šiestym hráčom.“ O búrlivú atmosféru v tomto stretnutí sa postaralo 2500 fanúšikov.
Piešťanské Čajky pokračujú v nabitom zápasovom programe. V stredu v Diplomat aréne privítajú v mikulášskom dueli Nitru (zápas preložený zo 17. januára) a počas nasledujúceho víkendu ich čaká turnaj v tureckom Samsune, kde si zmerajú sily s domácim celkom a ruským Dynamom Moskva.
ZMENY TERMÍNOV DOMÁCICH ZÁPASOV
Vzhľadom na to, že piešťanské basketbalistky majú v tejto sezóne nabitý zápasový program či už v domácej súťaži alebo na európskom poli, muselo mu vedenie klubu prispôsobiť niektoré termíny zápasov v extralige. Zmeny sa týkajú nasledovných zápasov:
6. 12. (streda) o 18:00: Piešťanské Čajky – BKM Junior UKF Nitra (presunutý z 17. 1. 2018)
13. 12. (streda) o 18:00: Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín (presunutý z 9. 12.)

SLOVENSKÝ POHÁR OPÄŤ V PIEŠŤANOCH


Piešťanské Čajky budú obhajovať víťazstvo v Slovenskom pohári na domácej palubovke. Basketbalový klub z kúpeľného mesta dostal opäť možnosť organizovať turnaj Slovenského pohára, ktorý sa uskutoční v dňoch 19.-21. januára 2018 v Diplomat aréne.
„Keďže sme sa o organizáciu Slovenského pohára uchádzali ako jediní, Slovenská basketbalová asociácia nám túto príležitosť opäť pridelila. Veľmi nás teší, že budeme môcť obhajovať minuloročný triumf v domácom prostredí, bude to však nesmierne náročné. Sme radi, že sa nám do Piešťan podarilo dostať ďalšie basketbalové podujatie a veríme, že si fanúšikovia tento predĺžený víkend užijú. Pomaly začíname s organizačnými prípravami a o aktualitách budeme priebežne informovať,“ povedal športový manažér Čajok Tomáš Horký.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava