Čajky spoznávali krásy Moskvy

  • Šport / Basketbal
  • 7. januára 2016, 09:16
  • Autor:th

Piešťanské Čajky vo štvrtok 17. decembra 2015 zakončili svoje vystúpenie v Európskom pohári prehrou so Sparta&kom Moskovská oblasť 48:63 a skončili na štvrtom mieste v skupine. Na ďalší deň si svoj výjazd do Moskvy spríjemnili návštevou Kremľa a Červeného námestia.

Nakoľko piešťanské basketbalistky odlietali až popoludní, vedenie klubu nachystalo pre ne príjemné spestrenie – výlet do centra ruskej metropoly. Potešili sa tomu aj samotné hráčky, ktoré tak okrem basketbalových skúseností naberali aj cestovateľské zážitky. „Prehliadka Kremľa bola veľmi zaujímavá. Nestihli sme pozrieť všetko, pretože sme mali málo času. Zaujímavé bolo vidieť najväčší zvon či delo na svete. Taktiež sa mi páčil Archanjelský chrám, kde bolo množstvo obrazov a ikon, každá niečo znamenala, a sprievodkyňa nám rozprávala jednotlivé príbehy,“ prezradila Sabina Oroszová.

Väčšinu z tímu lákala najmä návšteva Červeného námestia, ktorá sa uskutočnila síce v zrýchlenom režime, ale fotografie alebo selfie sa dievčatám podarilo ukoristiť. „Mali sme málo času, pretože už nás čakal autobus. Rýchlo sme utekali z prehliadky na námestie, kde sme si to rýchlo pofotili a utekali sme naspäť. Škoda, že sme toho nevideli viac, no neboli sme tu spoznávať pamiatky, ale hrať basketbal. Teší ma, že sme videli aspoň niečo,“ povedala Terézia Páleníková. 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od 5. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín