Čajky si zahrajú ďalšiu medzinárodnú súťaž

  • Šport / Basketbal
  • 27. júla 2017, 08:26
  • Autor:th

Piešťanské basketbalistky v nasledujúcom ročníku budú hrať aj ďalšiu medzinárodnú súťaž. Klub sa prihlásil do východoeurópskej ligy Eastern Europe Women´s Basketball League (EEWBL), ktorá je pre Čajky výbornou príležitosťou pre medzinárodnú konfrontáciu.

Čajky sú jedným zo šestnástich tímov, ktorý sa do projektu EEWBL v nasledujúcej sezóne zapojí. Okrem nich si v tejto súťaži opäť zahrajú aj minuloroční víťazi z Good Angels Košice. Systém súťaže pozostáva z troch turnajov a následného play-off. Hneď prvý turnaj budú Čajky hostiť v Diplomat aréne v termíne 4.-7. októbra, keď privítajú tímy Astana Tigers, Samsun Canik a Hoptrans Sirenos.

Piešťanky tak budú mať ďalšiu príležitosť predviesť sa na medzinárodnom poli, keďže ich ešte čaká kvalifikácia Euroligy s poľskými Polkowicami, v ktorej sa rozhodne, či budú hrať v základnej skupine najlepšej klubovej európskej súťaže alebo v Európskom pohári FIBA.

Eastern Europe Women´s Basketball League 2017/2018:



■ Skupina A:
Good Angels Košice (SR), Horizont Minsk (Bielorusko), Kibirkstis Vilnius (Litva), Vega1/Liepaja (Lotyšsko), AL-Riyadi (Libanon), FSG Royal Eagles (Holandsko), Lulea Basket (Švédsko), Bornova Becker (Turecko)

■ Skupina B: TTT Riga (Lotyšsko), Dynamo Moskva (Rusko), Piešťanské Čajky (SR), Astana Tigers (Kazachstan), Tsmoki Minsk (Bielorusko), Hoptrans Sirenos (Litva), Udominate Basket (Švédsko), Samsun Canik (Turecko)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj