Čajky sa proti Rijeke bavili hrou, fanúšikov potešili aj napečenými koláčmi

  • Šport / Basketbal
  • 16. februára 2017, 09:47
  • Autor:ts

Stredajší zápas s Rijekou bol pre Piešťanské Čajky z kategórie ľahších. Napriek tomu k nemu piešťanské hráčky pristúpili s plnou vážnosťou, nenechali nič na náhodu a svojou hrou sa snažili najmä pobaviť fanúšikov.

Treba objektívne zhodnotiť, že družstvo Kvarner Rijeka bojujúce o postup do elitnej chorvátskej súťaže sa síce snažilo, ale kvalitatívne sa Čajkám rovnať nemohlo. Čajky na palubovke od začiatku dominovali a výsledné skóre 118:36 hovorí za všetko. Piešťanky si však zápas užívali, fanúšikom predviedli pekné kombinácie, efektné zakončenia, či technické kúsky (ako napríklad Tiffany Brown J).  „Čakali sme, že zápas bude mať takýto priebeh. Podobné to bolo aj v Rijeke, kde sme vyhrali asi o 50 bodov. Do tohto stretnutia sme išli s tým, aby sme si ho užili a venovali ho fanúšikom,“ povedala po stretnutí Angelika Slamová, ktorá zaznamenala 29 bodov a premenila päť trojkových pokusov.

Tréner Čajok Martin Pospíšil v zápase využil len šesť hráčok, zvyšné nechal oddýchnuť, aby si mohli doliečiť zdravotné problémy pred sobotným zápasom v Ružomberku. „S výsledkom som spokojný. Každá z hráčok, ktorá nastúpila tak si stretnutie užil. Baby si zahrali schuti, uvoľnene,“ uviedol kouč Piešťan.

Piešťanské hráčky si pre svojich podporovateľov pripravili po zápase aj jedno malé prekvapenie. Ako výraz vďaky za podporu svojim fanúšikom napiekli rôzne druhy koláčov a po stretnutí im ich osobne rozdali. „Chceli sme sa aj týmto spôsobom poďakovať našim fanúšikom, ktorí nás podporujú na domácich, ale aj vonkajších stretnutiach. Veľmi si ich za to vážime a vždy sa nám hrá lepšie, keď sú našim šiestym hráčom a cítime ich podporu v hľadisku,“ povedala za celý kolektív Čajok kapitánka tímu Sabína Oroszová.

Pohodové víťazstvo nad Rijekou zaistilo Čajkám víťazstvo v B-skupine CEWL



V stredajšom poslednom stretnutí základnej skupiny Central Europe Women League Piešťanské Čajky zdolali vysokým rozdielom chorvátsky tím Kvarner Rijeka (118:36) a do Final Four postupujú z prvého miesta. Finálový turnaj sa uskutoční počas víkendu 11. – 12. marca 2017 s najväčšou pravdepodobnosťou v Brne.

 Kvalitatívny rozdiel medzi družstvami bol markantný od začiatku zápasu. Čajky od začiatku zápasu potvrdzovali úlohu favoritiek a na palubovke dominovali. Veď už po prvej štvrtine viedli obrovským náskokom 43:9 a v podstate bolo o víťazkách rozhodnuté. Čajky si počas celého zápasu hru užívali, hrali uvoľnene a bez väčších ťažkostí stále svoj náskok navyšovali. Peknými kombináciami, efektnými zakončeniami i premenenými trojkami sa snažili najmä zabaviť fanúšikov a Rijeku zdolali vysoko 118:36. Do zápasu zasiahlo len šesť hráčok, tréner M. Pospíšil nechal oddychovať Nikolu Dudášovú, i Chantelle Handy, ktoré mali menšie zdravotné problémy. Väčší priestor naopak dostala mladá Michaela Balážová, ktorá odohrala vyše 36. minút.

Piešťanské Čajky skončili v základnej B – skupine CEWL na prvom mieste a zahrajú si tak vo Final Four, ktoré sa uskutoční počas víkendu 11. – 12. marca 2017 s najväčšou pravdepodobnosťou v českom Brne.

 

Piešťanské Čajky – ŽKK Kvarner Rijeka 118:36
(43:9, 65:18, 89:30)

Piešťanské Čajky: Slamová 29 (5 trojek), Oliver 24 (22 doskokov), Páleníková 22, Brown 19, Balážová 10 (Oroszová 14). Tréner: M. Pospíšil

Kvarner Rijeka:
Kukolj 17, Purina 11, Matijevic 4, Galusic 2, Lesnjak (Marosevic 2, Vlahovic). Tréner: V. Ivankovic.

TH: 21/16 – 10/7
Fauly: 21 – 13
Trojky: 10 – 3
Divákov: 340
Rozhodovali: M. Margala, M. Matejčík, L. Gálová
Štvrtiny: 43:9, 22:9, 24:12, 29:6

Rozhovor s trénerom Martinom Pospíšilom:



Rozhovor s Angelikou Slamovou:


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel