Čajky majú v „repre“ početné zastúpenie, hráčky sú pred šampionátom plné očakávaní

  • Šport / Basketbal
  • 15. júna 2017, 08:04
  • Autor:ts

Piešťanské Čajky majú v kádri slovenskej basketbalovej reprezentácie žien pre majstrovstvá Európy v Českej republike početné zastúpenie. Do finálnej dvanástky sa dostalo až päť hráčok, ktoré v uplynulom súťažnom ročníku nastupovalo v drese Piešťan, navyše v realizačnom tíme je aj asistent trénera Richard Kucsa a fyzioterapeut Michal Nagaj.

Z aktuálneho družstva Piešťanských Čajok sa do konečnej nominácie na šampionát dostali Nikola Dudášová, Rebeka Mikulášiková, Terézia Páleníková i Angelika Slamová. Spomenutú štvoricu dopĺňa aj opora Čajok v posledných dvoch sezónach Sabína Oroszová, ktorá v nasledujúcom ročníku bude nastupovať v talianskom San Martine. Pre všetky hráčky pôjde o premiérový štart na ženských majstrovstvách Európy. Navyše miesto v elitnej dvanástke na poslednú chvíľu ušlo aj novej posile Čajok Ivane Jakubcovej.  „Veľmi nás teší, aké početné zastúpenie máme v reprezentačnom družstve. Myslím, že po USK Praha sme druhý tím s takýmto počtom hráčok na európskom šampionáte. Je to dobrá vizitka klubu Piešťanské Čajky. Našim hráčkam, ako i celému družstvu Slovenska budeme držať palce. Pre všetky dievčatá je to veľká skúsenosť a športový zážitok,“ povedala generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.

NIKOLA DUDÁŠOVÁ: „Na šampionát sa určite veľmi teším, sú to moje prvé seniorské Majstrovstvá Európy, teším sa na konfrontáciu s najlepšími hračkami a na atmosféru, ktorá v Čechách bude. Myslím, že príprava splnila to čo mala. S babami sme sa spoznávali a trénovali nové systémy, ktoré sme si následne nacvičili v prípravných zápasoch. Sme dobrá partia a dúfam, že to bude vidieť aj na ihrisku. Určite tam necháme všetko.“

REBEKA MIKULÁŠIKOVÁ: "Príprava bola zo začiatku náročná. Keďže som baby poznala iba zo zápasov, tak som nevedela, ako zapadnem. Našťastie nás z Čajok bolo pomerne dosť, takže to nabralo správny smer a medzi babami sa cítim naozaj dobre. Dojmy z národného družstva mám samozrejme pozitívne, naberám veľa skúsenosti a basketbalových zážitkov, na ktoré nikdy nezabudnem. Na šampionát sa veľmi teším a taktiež mám aj veľký rešpekt, keďže je to moja premiéra na seniorských majstrovstvách Európy. Cením si každú minútu na ihrisku a verím, že môžeme ako Slovensko slušne uspieť."

TERÉZIA PÁLENÍKOVÁ: „Tento šampionát bude môj premiérový, takže som v očakávaní a teším sa na všetky zápasy, ktoré tam odohráme. Od poslednej kvalifikácie sa toho veľa zmenilo, či už hráčsky kader alebo realizačný tím. Počas prípravy sme absolvovali prípravne kempy a odohrali niekoľko zápasov, ktoré nám ukázali, kde mame medzery a na čom mame ešte popracovať. Teraz prichádzame do finálnej časti a dúfam, že všetku prácu zúročíme a podarí sa nám postúpiť zo skupiny a pokračovať v ďalších fázach turnaja. Teším sa na atmosféru a fanúšikov, ktorí nás prídu podporiť počas zápasov na šampionáte.“

ANGELIKA SLAMOVÁ: „Príprava bola úplne odlišná od predchádzajúcej, obmenil sa realizačný tím aj hráčsky káder, takže sme všetko museli budovať viac-menej nanovo. Na šampionát sa už veľmi teším, bude to moja premiéra na elitnom seniorskom podujatí a budem robiť všetko preto, aby som bola prínosom pre tím."

SABÍNA OROSZOVÁ: "Veľmi sa už na šampionát teším, pretože to pre mňa bude prvý štart na vrcholnom seniorskom podujatí. Som plná očakávaní a verím, že v Česku odohráme kvalitné stretnutia a ukážeme sa tam v dobrom svetle. Príprava bola netradičná, ale snažili sme sa z nej vyťažiť maximum, aby sme v Hradci Králové podali čo najlepšie výkony."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav