A. Slamová: V Rumunsku musíme hrať na sto percent

  • Šport / Basketbal
  • 29. novembra 2017, 16:10
  • Autor:Tomáš Horký

Stredajší zápas Eurocupu v poľskom Toruni piešťanským basketbalistkám vôbec nevyšiel. Napriek prehre 48:66 zostávajú v hre o postup do vyraďovacej časti. O ňom sa rozhodne vo štvrtok 30. novembra v rumunskom meste Sfantu Gheorge, kde budú musieť Čajky poraziť domáci celok ACS Sepsi.

Piešťanky nehrali v Poľsku ideálne. „Príčiny vidím v nedostatočnom plnení taktických pokynov. Hru, ktorou sme sa chceli prezentovať, sme predviedli len v určitých častiach, a to na víťazstvo v takýchto zápasoch nestačí,“ povedala po návrate z Poľska Angelika Slamová.
Jednou z príčin prehry bola aj veľmi slabá úspešnosť streľby, ktorú mali Čajky len 32,8 percent, zatiaľ čo domáce 54 percent. Na otázku, či išlo o streleckú smolu alebo nervozitu z dôležitosti stretnutia, odpovedala A. Slamová slovami: „Ťažko povedať, obe veci mali na to určite vplyv. Bohužiaľ, nám chýbala aj bojovnosť na útočnom doskoku, aby sme mohli svoje strely napraviť.“
Napriek prehre majú piešťanské basketbalistky stále reálnu šancu postúpiť do vyraďovacej časti. Stačí zvládnuť posledný zápas D skupiny Európskeho pohára na palubovke rumunského celku ACS Sepsi, ktorý Čajky doma porazili 54:52. Ak chcú pomýšľať na úspech, musia podať oveľa disciplinovanejší výkon. „Do ďalšieho zápasu musíme vstúpiť s maximálnou energiou v obrane aj v útoku a hrať tak 40 minút. Musíme sa vyvarovať výpadkom a udržať koncentráciu celý zápas,“ pokračovala A. Slamová.
Rumunský tím im však nedá nič zadarmo a Čajky to v Sfantu Gheorge, kde ACS Sepsi sídli, budú mať veľmi ťažké. Domáci celok budú podporovať zaiste plné tribúny novej modernej haly. O kvalitách Rumuniek svedčí aj stredajší výsledok, keď Sepsi prehralo na horúcej tureckej pôde Hataya len o šesť bodov 67:73. „Vieme, že sú útočný tím. Hrajú ale veľmi jednoducho a rýchlo, takže náš úspech bude závisieť od individuálnej pripravenosti v obrane jedna na jedna a od bojovnosti,“ zakončila opora Čajok.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel