Basketbalista roka 2015: Uspeli aj Čajky

  • Šport / Basketbal
  • 3. februára 2016, 10:03
  • Autor:th

V bratislavskom hoteli Holiday Inn sa v nedeľu 31. januára uskutočnilo slávnostné vyhlásenie ankety Basketbalista roka 2015. Nakoľko aj Piešťanské Čajky mali uplynulý rok veľmi úspešný, medzi ocenenými boli aj traja zástupcovia klubu.

V ankete, ktorú vyhlasuje Slovenská basketbalová asociácia, získal ocenenie ako najlepší mládežnícky tréner Richard Kucsa – asistent trénera Piešťanských Čajok, okrem iného aj kormidelník slovenskej reprezentácie dievčat do 18 rokov. Práve pod jeho vedením dokázala „osemnástka“ ovládnuť majstrovstvá Európy B-divízie a postúpiť opäť do elitnej kategórie. „Je to pre mňa prvé trénerské ocenenie a som zaň veľmi rád. Stojí za ním však celý kolektív ľudí a k tomuto môjmu oceneniu prispeli aj ďalší tréneri, realizačný tím a, samozrejme, dievčatá na ihrisku. Všetkým za to ďakujem. K tomu, že som v ankete získal najviac hlasov, prispel asi najväčšou mierou výsledok reprezentácie,“ povedal tesne po vyhlásení ankety R. Kucsa.

V kategórii trénerov dospelých kolektívov sa na tretej priečke umiestnil kouč Čajok Martin Pospíšil. „Tretie miesto ma potešilo, je to však zásluhou práce celého klubu. Beriem to ako tímový úspech a je to pre mňa veľký záväzok do ďalšej práce,“ skonštatoval M. Pospíšil.
Pred ním na druhom mieste skončil tréner Good Angels Košice a slovenskej reprezentácie Maroš Kováčik a cenu pre víťazku si odniesla legendárna Natália Hejková, v súčasnosti trénerka úradujúcich euroligových šampiónok ZVVZ USK Praha.

Rovnako tretia priečka sa medzi najlepšími basketbalistkami ušla Čajke Marte Páleníkovej. Tá sa v ankete umiestnila za dvomi hráčkami Good Angels Košice, Žofiou Hruščákovou a víťaznou Zuzanou Žirkovou. „Ocenenie ma veľmi potešilo a je to motivácia do ďalšej práce. Teší ma, že si niekto moje výkony všimol, a dúfam, že budú ešte rásť. Najradšej by som sa však videla na vyšších priečkach, čo sa týka tímového umiestnenia. V individuálnych oceneniach nemám žiadne ambície. Je to síce milá cena, no prvoradý je pre mňa tímový úspech,“ uviedla na slávnosti M. Páleníková.

Do elitnej desiatky najlepších basketbalistiek sa ešte dostala ďalšia hráčka Čajok Lucia Krč-Turbová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 2. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dobrovoľní hasiči z Pobedima si vynovili kuchyňu. Nové spotrebiče aj linku už naplno užívajú, rekonštrukcia i zariadenie priestoru, kde si…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 16. marca. V tento deň sa v Hronských Kosihoch v roku 1943 narodil a 21.11.2008 v Piešťanoch…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 18. marca. Tento deň je Medzinárodným dňom planetárií. Meniny má Eduard.
  • 18.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 19. marca. Tento deň je Sviatkom sv. Jozefa. Meniny má Jozef.
  • 19.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 19. marca 2024
Meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav