Zabíjačka v Krakovanoch mala úspech

  • Spravodajstvo / Región
  • 9. decembra 2014, 13:23
  • Autor:pror

Zabíjačková hostina v Starom šenku v Krakovanoch nebola celkom určite ťahákom pre vegetariánov. Domáci, ale i hostia z blízkeho i vzdialeného okolia si mohli v sobotu 6. decembra pochutnať na zabíjačkových špecialitách, ako sú jaternice, klobásy, zabíjačková kaša a mnoho iného od majstra mäsiara.

Špeciality z tradičnej slovenskej zabíjačky návštevníci mohli nielen ochutnať, ale si i nakúpiť do zásoby. Na všetko dozeral a o dobrú náladu sa staral hospodár známy z televíznej farmárskej šou Martin Bagár. „Mne srdiečko zajasá, keď sa vraciame k takýmto tradičným gazdovským zvyklostiam. Dnes ľudia na dedine žijú mestským spôsobom života a aj tieto tradičné zabíjačky chýbajú. Tí ľudia sem prídu, lebo sú to spomienky na ich detstvo, keď sa bežne takáto zabíjačky robili pred sviatkami,“ povedal nám M. Bagár.
Spokojnosť s tým, čo majstri pripravili, bolo nielen vidieť na tvárach hostí, ale aj na množstve návštevníkov, ktorí na tradičnú zabíjačku v krakovianskom Starom šenku merali cestu. „Sú tu čerstvé výrobky za dobrú cenu a sú veľmi chutné,“ povedali nám manželia Leon a Marta z Piešťan.
Podľa slov organizátorov všetko, čo pripravili, sa minulo bezo zvyšku a ľuďom prisľúbili, že si prídu na svoje a takúto akciu nezorganizovali naposledy.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 9. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava