V Dolnom Lopašove končia fašiangy aj mariášom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. marca 2017, 14:06
  • Autor:Štefan Gregorička

Neodmysliteľnou súčasťou záveru fašiangového obdobia v Dolnom Lopašove je popri chodení pod šable aj mariášový turnaj. Ten sa teší každoročne veľkej popularite medzi kartármi zo širokého okolia. V tomto roku sa uskutočnil už jeho 17. ročník a zúčastnilo sa ho 105 mariášistov.

Dolný Lopašov je tradičným účastníkom SEM extraligy, preto aj na ich Fašiangovú turnaj chodia hráči nielen zo západu Slovenska, ale aj z iných kútov našej vlasti. Mariášisti z Dolného Lopašova nastúpili s 26 hráčmi, nechýbal medzi nimi ani starosta obce Jozef Petušík. Napokon využili výhodu domáceho prostredia na zisk celkového prvenstva. Pohár za víťazstvo prevzal Štefan Zelman, ktorý vyhral všetkých päť súťažných kôl a na svojom konte mal plný počet 25 bodov. Druhý Jozef Beňačka z Trenčína mal 23 a tretí Anton Kopecký z Koplotoviec 21. Z domáceho klubu skončili v prvej desiatke Milan Hanzlík a Robert Bános.

Hráči počas celodňového turnaja poriadne vyhladnú, preto sa o ich žalúdky musí postarať partia kuchárok. Tú v tomto roku tvorili Mária Jurkasová, Daniela Zemková, Ivana Kabelová, Blanka Struhárová, Oľga Pápežová a šéfkuchárka Daniela Vlkovičová. Aj keď by podľa jednej z nich videla chlapov radšej s motykou v záhrade, proti mariášu nemajú, hlavne v zimnom období, námietky.

S prácou kuchárok boli hráči veľmi spokojní. „Na raňajky nám pripravili párky, na obed vynikajúcu fazuľovú polievku a poriadnu porciu kuraťa s ryžou. Viacerí mariášisti z iných miest mi povedali, že do Dolného Lopašova chodia radi aj preto, že tu vynikajúco varia,“ povedal nám jeden z hráčov domáceho extraligového klubu, Piešťanec Ernest Chnapko.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 7. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava