Prvýkrát ostužkovali vrbovských bilingvistov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. novembra 2016, 10:22
  • Autor:vm/vd

V nádherne vyzdobených priestoroch piešťanskej reštaurácie Semafor mali v sobotu 29. októbra svoju stužkovú slávnosť gymnazisti z Vrbového. Stužky nádeje dostalo od svojej triednej učiteľky Jaroslavy Kériovej dvadsaťpäť maturantov 5. BA Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom. O atmosféru, pocity i predstavenie programu sa podelila jedna z maturantiek Veronika Madunická, ktorej to nielen dobre hovorí, ale aj píše. Posúďte sami:

„V triede nás je síce 24, ale „ostužkovaných“ nás bolo 25 spolu s našou bývalou spolužiačkou, ktorá to s nami do piateho ročníka nepotiahla a teraz už navštevuje inú triedu, ale predsa len… Strávila s nami štyri roky, tak sme ju radi privítali na našej stužkovej. Pri slávnostnom akte boli prítomní riaditeľ gymnázia František Glos, zástupcovia učiteľského zboru a, samozrejme, naši rodičia.

Ako bilingvisti sme mali scénku gramatické okienko, v ktorom sme vymenovali rôzne slová v rôznych jazykoch a poukázali na ‚krásu a ľubozvučnosť‘ nemeckého jazyka, ďalej sme mali zábavný kvíz Hádaj, na čo myslím, kde dvaja súťažiaci odpovedali na hádankové otázky. Zlatým bodom programu bola scénka O popoluške, ktorá zabavila žiakov, rodičov aj učiteľov. V programe taktiež vystúpili naši talentovaní spolužiaci hrou na klavíri, spevom a tancom. Chlapci sa predviedli rapovým vystúpením na pesničku Keď jazdíme my v ‚gympláckom‘ prevedení pod názvom Keď končíme my…

Program sme veľmi necvičili, na hodinách sme nacvičovali hlavne oficiálne časti a párkrát sme si prešli scénky, no nie všetky. Ale na to, ako sme to nemali príliš pripravené, program sa vydaril nad naše očakávania. Niektoré časti sme improvizovali a bolo to o to lepšie. Páčilo sa aj rodičom, aj učiteľom. My sme boli spokojní, a čo je hlavné, všetci sme sa parádne zabavili.

Celým večerom nás sprevádzal skvelý DJ Martin Cifra, ktorý zahral od tancov s rodičmi a učiteľmi cez tradičný Elán (hity Stužková, Nie sme zlí…) až po modernú hudbu a pesničky na želanie. Stužkovú sme zakončili, ako sa patrí – Martinom Garrixom.

Našej supertriednej, ktorá nás momentálne učí anglickú gramatiku a seminár z angličtiny (učila nás však aj slovenčinu, literatúru, anglickú a americkú literatúru), sme darovali zájazd do Prahy, aby si od nás trošku oddýchla, prívesok, aby na nás nezabudla, a spravili sme jej album s našimi fotkami a spoločnými zážitkami, ku ktorým sme každý napísali niečo vtipné, niečo, čo nás charakterizuje. Tento darček sme jej vymysleli preto, aby si na nás mohla zaspomínať hocikedy, keď jej za nami bude smutno…

Vlani sme všetci úspešne absolvovali maturitu zo slovenského jazyka a literatúry, tento rok nás čaká maturita z angličtiny na úrovni C1 a ostatných predmetov. Dosť žiakov ide maturovať z matematiky a biológie, no našlo sa aj pár odvážlivcov, ktorí sa dali napríklad na fyziku. Väčšina z nás ešte nie je napevno rozhodnutá, kam sa vyberie na vysokú školu, no sú medzi nami aj takí, ktorí majú školu vybranú už dávno, či už je to na Slovensku, alebo v zahraničí.

Stužkovú sme si náramne užili a už sa tešíme na dozvuky, ktoré strávime na chate na Duchonke.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 8. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek