Mariášisti z D. Lopašova bodovali na Zemplíne

  • Kultúra a spoločnosť
  • 31. marca 2016, 09:21
  • Autor:Štefan Gregorička

Mariáš dlhé stáročia patril iba medzi krčmové zábavy. V posledných dvoch desaťročiach sa však hrá na Slovensku aj súťažne. Najlepšie tímy, zostavené z vyznávačov tejto kráľovskej kartovej hry na Slovensku, sú združení v extralige. V tomto roku sa hrá už jej 18. ročník.

Jedným z tradičných účastníkov spomedzi 18 klubov sú hráči z Mariášového klubu v Dolnom Lopašove. Reprezentujú okres, pretože združujú kartárov z celého piešťanského regiónu.

Tretí turnaj, Veľkú cenu Zemplína v Michalovciach, vyhral Jozef Pejko z Považskej Bystrice. Získal 28 z 30 možných bodov a do tabuľky jednotlivcov si ich pripísal 417. Zo 16 hráčov D. Lopašova sa na východnom Slovensku najviac darilo Jurajovi Reškovi. S 26 bodmi skončil na 14. mieste. Prvú dvadsiatku uzavrel s 24 bodmi Štefan Orviský a o dve miesta nižšie figuroval s rovnakým ziskom Ľubomír Chalás.

V družstvách vyhral na Zemplíne Hlohovec pred Trenčínom a Michalovcami. Celkove vedie Trenčín s vyše 400-bodovým náskokom pred Dolným Lopašovom.

Do konca súťaže treba ešte odohrať deväť kôl. Medzi jednotlivcami je po troch podujatiach prvý Jozef Červeň z Trenčína, len o deväť bodov pred naším Miroslavom Petrušom. Prvú dvadsiatku uzatvára Ján Struhár, ďalší hráč z D. Lopašova.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 29. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín