Bezovec: Rozprávková jazda

  • Kultúra a spoločnosť
  • 27. januára 2016, 08:55
  • Autor:ben

Správa sa šírila rýchlosťou blesku. Piešťanské Materské centrum Úsmev chystá prvú zimnú akciu pod holým nebom – Rozprávkovú jazdu na Bezovci. Letné sú známe a bohaté na účasť, ale v zime sa schádzali priaznivci tohto občianskeho združenia doteraz len v interiéri.

V sobotu 23. januára popoludní sa okolie bufetu Koliba na Bezovci zmenilo na rozprávkovú krajinu. Postavy z populárnych detských rozprávok, súčasných i klasických, Mrázik s Nastenkou, Maruška a jej príbeh s dvanástimi mesiačikmi, Máša a medveď, Elsa, Anna i snehuliaci z Ľadového kráľovstva a ďalší obsadili sedem stanovísk, kde deti riešili rôzne úlohy. Dve čarovné bytosti, Elsa a Nastenka, vyrábali sneh a ako sa svah zapĺňal súťažiacimi, Perinbaba sa rozhodla zasiahnuť aj zhora.

„Kolegyňa chodí na Bezovec každý týždeň, tak nás zlanárila,“ s nadšením snímala na mobil svoju dvojročnú vnučku stará mama Jana z Nitry. „Veľmi sa mi tu páči, akurát parkovacích miest je málo a syna rozbolel zub, no nenašli sme tu žiadnych zdravotníkov,“ zdôverila sa s najčerstvejšími zážitkami a už sa ponáhľala za vnučkou na ďalšie stanovisko.

V rozprávkovej krajine vládla absolútna dôvera. Dôslední rodičia sa aj začudovali, že na jednotlivých stanoviskách nedostávajú pečiatky za ich absolvovanie, ale anjel ich uspokojil: „Predsa si veríme!“ Každé dieťa, keď zahlásilo hotovo, dostalo papierové pravítko a to vymenilo za sladkosti i darčeky od organizátorov.

Kto sa bez rozdielu veku prišiel v sobotu zabaviť a užiť si trochu snehu, neoľutoval. Dobrovoľníci z MC Úsmev im pripravili čarovné popoludnie v perfektnom zimnom počasí. Jedinou škvrnou sa stal problém s parkovaním po príchode na Bezovec. Kto ho prekonal, určite súhlasil so slovami predsedníčky tohto občianskeho združenia Dáše Dzurechovej: „Nevedeli sme, čo máme očakávať, aj keď sú akcie nášho centra známe. Predsa len v zimných mesiacoch sme sa v prírode doposiaľ nestretli. Počasie je však perfektné, naši dobrovoľníci si nemali kedy vydýchnuť, hádam sú spokojní aj návštevníci.“

V sobotu 23. januára popoludní sa okolie bufetu Koliba na Bezovci zmenilo na rozprávkovú krajinu.

Gabriela z Piešťan hoci netušila, v ktorej časti svahu sa jej sedem a päťročné ratolesti nachádzajú, bez váhania povedala: „Určite sú v dobrých rukách. Program je fantastický, pre malé i veľké deti.“ Usmiala sa a zaujímala sa o termín a podrobnosti fašiangového karnevalu, pripravovaného ľuďmi z MC Úsmev na február.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 26. januára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava