Ratnovce žili hodovaním aj nohejbalom

  • Spravodajstvo / Región
  • 30. júla 2014, 08:24
  • Autor:mb

V obci Ratnovce sa počas víkendu 19.-20. júla konali hody. Rodiny sa stretli ako každý rok, na stoloch nechýbala nedeľná polievka, pečená kačica, koláče a množstvo nápojov.

V sobotu dopoludnia sa konal hodový nohejbalový turnaj, kde hralo šesť mužstiev. No vyhráva ten najlepší, ten, čo má viac šťastia, no niekedy aj ten, čo uháda viac bodov. Prvé miesto získali Žraloci, druhí boli Chalupári a tretí Pantheri. V popoludňajších hodinách hrali starí páni Ratnoviec futbal s mužstvom Veľké Orvište. Priateľský zápas sa skončil remízou 2:2. Po ňom si pochutili na pečených rebierkach, tie bolo k ešte lepšej nálade treba zapiť.
K hodom neodmysliteľne patria kolotoče. V Ratnovciach sa najmenšie deti povozili na reťazovom kolotoči, väčšie deti, mládež i dospelí si vyskúšali hojdaciu loď.
V teplý podvečer sa Ratnovčania stretli pri hudobnej produkcii na ihrisku. Najväčší úspech mala pieseň Žijeme len raz, práve tu a práve teraz. Víno, pivo, liguere sa zajedali cigánskou.
„Nálada bola naozaj vynikajúca. Sledovali sme, ako okolo nás pobehujú naše deti a vnúčatá, čo nám robilo veľkú radosť. Lebo nie je nič krajšie, ako keď vidíte šťastné malé deti,“ povedal Piešťanskému týždňu Milan Boďo. „Chcem poďakovať organizátorom, ľuďom, ktorí prišli a zabavili sa, ale aj kolotočárom. O rok sa na hody tešíme znova,“ dodal.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 31, ktoré je v predaji od 29. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava