Do Čerenca sa splavuje neporiadok, fekálie i tony ornice

  • Spravodajstvo / Región
  • 7. októbra 2014, 13:53
  • Autor:Ján Karásek

Užívateľom Čerenca je Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu (MO SRZ) vo Vrbovom, ktorá má na nej aj výkon rybolovného práva. Miloš Hulvan má vodnú nádrž prečítanú skrz-naskrz, veď hospodárom je tu už dvadsaťpäť rokov.

Od piešťanskej organizácie sa odčlenili už pred asi štyridsiatimi rokmi. „Vtedy sme mali 110 členov. Momentálne ich je včítane detí, dospelých a dôchodcov 730,“ pochvaľuje si M. Hulvan, ktorý Čerenec vníma zo svojho pohľadu. Okrem tejto vodnej nádrže miestna organizácia obhospodaruje vodné plochy v Chtelnici a Pustej Vsi. „Do Čerenca sa vlieva Podkylavský potok a Holeška, z oboch sa do neho splavuje hromada neporiadku. V obci Prašník má množstvo ľudí výtoky zo žúmp napojené priamo do potoka, vie sa o tom dlhodobo. Ale nikto nič nepovie, nikto nič proti tomu neurobí,“ rozhorčuje sa hospodár.

Viac o "Téme týždňa", v ktorej sa venujeme priehrade Čerenec, sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 7. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava