Zrážku so zverou spolujazdkyňa neprežila

  • Spravodajstvo
  • 18. septembra 2017, 16:25
  • Autor:gak

Tragicky sa skončila ranná jazda trojčlennej posádky automobilu VW Tiguan, ktorá v pondelok 18. septembra smerovalo z Chtelnice na Trstín.

Zhruba dvesto metrov od Dechtíc, pri klesaní z kopca na rovnej ceste však narazilo auto do lane, čo malo fatálne následky.
Príčina nehody je v štádiu riešenia. Podľa našich informácií laň už zrazená bola pred nehodou a približne o 5:45 nahlásená na dispečing okoloidúcimi vodičmi. Potom už len vodiči okolo 6:02 hlásili dopravnú nehodu osobného auta.


Volkswagen šoféroval 67-ročný muž a dve ženy vo veku 57 a 32 rokov. Vodič, švagor staršej zo žien, si pravdepodobne nevšimol ležiacu zver na zemi, narazil do nej a balancujúce auto sa zastavilo až na orechu zhruba 70 metrov od miesta zrážky. Náraz bol tak silný, že z auta vyletel motor. Auto však do stromu vrazilo tou časťou, kde sedela 57-ročná spolujazdkyňa, ktorá nehodu neprežila. Jej dcéra sedela na zadnom sedadle a utrpela ťažké zranenia. Obe ženy museli hasiči vystrihovať, zranenú záchranári previezli do trnavskej nemocnice. Vodič sa zranil ľahko, dychová skúška na alkohol bola u neho negatívna.
Keďže v mieste stretu auta so zverou sa nenašli žiadne stopy po prudkom brzdení, polícia preveruje aj možnosť, že laň nečakane skrížila autu cestu. Tá bola pre nehodu uzavretá viac ako štyri hodiny.

Obe spolujazdkyne museli z auta vystrihovať.

Polícia apeluje na vodičov, aby boli v tomto ročnom období obzvlášť ostražití v podhorských oblastiach, kde sa dá predpokladať migrácia zveri z lesa na polia, alebo naopak. V kritických oblastiach je potrebné zvýšiť pozornosť najmä počas ranných a večerných hodín, keď je vysoká zver najaktívnejšia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek