Vrbovské deti sa tešia z ihriska Žihadielko

  • Spravodajstvo
  • 11. júla 2016, 14:33
  • Autor:am/ef

Prvý júlový víkend sa vo Vrbovom niesol v znamení veselých včielok, na Sídlisku 9. mája totiž slávnostne otvorili Žihadielko. Pásku na jedinečnom detskom ihrisku v sobotu 2. júla prestrihli primátorka Vrbového, zástupca spoločnosti Lidl a predovšetkým deti.

V rámci slávnostného otvorenia bol pripravený zaujímavý celodenný program. Na malých návštevníkov čakalo mnoho zaujímavých atrakcií vrátane vystúpenia obľúbených Trpaslíkov z RTVS. Otvorenia sa zúčastnili aj zástupcovia mestečka pod šikmou vežou. „Som veľmi šťastná a myslím si, že hovorím aj za všetkých obyvateľov mesta, že vďaka aktivite ľudí sa nám podarilo v hlasovaní uspieť a máme krásne ihrisko. Naše deti tak budú mať ďalšiu možnosť aktívne tráviť voľný čas vonku. Želám všetkým Vrbovčanom, aby nám ihrisko dlho a dobre slúžilo,“ povedala primátorka Ema Maggiová. Vrbovčania si detské ihrisko vybojovali vďaka 118 572 hlasom, čo v prepočte znamená, že počas šiestich týždňov každý obyvateľ mesta hlasoval v priemere takmer dvadsaťkrát. 
O tom, kde v lete vyrastie prvých desať ihrísk Žihadielok, rozhodlo viac ako pol milióna hlasujúcich. „Jednou z hlavných myšlienok, ktoré stoja za projektom Žihadielko, je spájanie ľudí. Vrbové je v tomto ohľade vynikajúcim príkladom. Napriek tomu, že bolo takmer najmenším mestom zapojeným do súťaže, podarilo sa mu získať úctyhodný počet hlasov,“ uviedol Marián Šimko, vedúci predaja spoločnosti Lidl Slovenská republika. 


Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 12. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava