Vrbové plánuje postaviť novú hasičskú zbrojnicu

  • Spravodajstvo
  • 23. augusta 2017, 13:53
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Poslanci Mestského zastupiteľstva vo Vrbovom sa minulý týždeň zišli mimo riadneho rozpisu zasadnutí.

Dôvodom bolo prerokovanie najhlavnejšieho bodu programu – odsúhlasenie 1500-eurovej spoluúčasti pri žiadosti o dotáciu na nové sídlo dobrovoľných hasičov. V prípade úspechu by mohlo mestečko pod šikmou vežou získať na tento účel až 30-tisíc eur. Žiadosť musí mesto podať do konca augusta.
Nová požiarna zbrojnica by mala vzniknúť prestavbou štvorposchodovej budovy v areáli niekdajšieho učilišťa, pričom dve poschodia by tvorila samotná zbrojnica a zvyšné dve poschodia by mesto prerobilo na štyri byty. Tie by boli účelovo viazané ako nájomné byty pre členov dobrovoľného hasičského zboru. Poslanci tento zámer vedeniu mesta odsúhlasili a v prípade úspechu pri žiadosti o dotáciu by s výstavbou radnica začala už túto jeseň.
V ďalších bodoch poslanci pristúpili aj k odsúhlaseniu dotácie pre miestny spolok Slovenského Červeného kríža v sume 350 eur a k schváleniu piatich stoviek eur na zabezpečenie osláv 73. výročia SNP organizovaných obcou Prašník, Vrbovým a Trnavským samosprávnym krajom. I tento návrh, ako ho vedenie mesta pripravilo, poslanci odsúhlasili bez pripomienok. Na prerokovanie sa dostal aj ďalší prenájom mestských priestorov v objekte „Hačkovec“. Poslanci tento zámer radnice schválili.
V bode rôzne sa viceprimátor Štefan Kubík zaujímal na názor poslancov, či by súhlasili s montážou klimatizácií v obradnej sieni a galérii v Beňovského kúrii. Poslanci o takúto investíciu záujem prejavili a vyzvali viceprimátora, aby pripravil na rokovanie materiál s informáciou, z ktorej rozpočtovej kapitoly chce vedenie mesta montáž klimatizačných jednotiek realizovať.
V tomto bode odzneli aj návrhy poslancov, či by sa miestny jarmok nemohol predĺžiť na viac dní a získať naň účasť i jarmočníkov prezentujúcich tradičné slovenské remeslá. Vedenie mesta poslancov informovalo, že diskusii na túto tému sa nebráni, no upozornilo ich na to, že na rozdiel od bežných trhovníkov, ktorí si prenájom pozemkov pod svoje stánky platia, umeleckým remeselníkom, naopak, za ich účasť na jarmoku treba zaplatiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava