Vo Vrbovom rokovali o oceneniach mesta i o novom plynovode

  • Spravodajstvo
  • 25. januára 2017, 10:47
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve vo Vrbovom rokovali o nových prípojkách plynu či dobudovaní mestského bezpečnostného kamerového systému. Rozhodovali aj o finančnej pomoci Nemocnici Alexandra Wintera v Piešťanoch, udelení ocenenia mesta dlhoročnému dobrovoľnému hasičovi Karolovi Královi, ale aj vrbovskému rodákovi a zároveň niekdajšiemu úspešnému futbalovému reprezentantovi Jozefovi Adamcovi.

Mesto Vrbové v roku 2016 na svoje náklady, v hodnote niečo málo nad 15-tisíc eur, vybudovalo plynovod v dĺžke 126 metrov, vedúci z Ulice Pavla Jantauscha na Šteruskú ulicu, a to z dôvodu zabezpečenia pripojenia plánovaných nájomných mestských bytov. Spolu aj s jednotlivými prípojkami mestskí poslanci na svojom stretnutí v stredu 18. januára odsúhlasili jeho odovzdanie do nájmu Slovenskému plynárenskému priemyslu.

Ďalej poslanci prerokovali žiadosť piešťanskej nemocnice o finančný príspevok v sume tisíc eur na zakúpenie detského anestéziologického prístroja. Žiadosť nemocnice jednohlasne odobrili.

Radnica sa v januári minulého roka zapojila do projektu ministerstva vnútra zameraného na prevenciu kriminality a dobudovanie kamerových systémov. Vrbové bolo v uchádzaní sa o dotáciu úspešné a získalo financie v objeme deväťtisíc eur. Na realizácii tohto projektu sa však musí podieľať 20-percentnou spoluúčasťou, čo tvorí sumu 1800 eur. Tieto prostriedky z mestskej kasy poslanci odsúhlasili, a tak v meste pod šikmou vežou čoskoro pribudnú ďalšie kamery, ktoré budú dohliadať na bezpečnosť obyvateľov.

O ich počte a rozmiestnení zatiaľ poslanci ešte nerozhodli, nakoľko projekt, ktorý mesto nechalo pôvodne vypracovať, počítal s nákladmi celkovo až 29-tisíc eur na deväť nových kamier.

Poslanci tiež prerokovali návrh na udelenie cien mesta vrbovským rodákom a v tomto roku i životným jubilantom. A tak na návrh vedenia radnice odsúhlasili udelenie pamätnej medaily mesta 80-ročnému dlhoročnému dobrovoľnému hasičovi K. Královi za jeho celoživotný aktívny postoj v miestnom dobrovoľníckom hasičskom zbore i 75-ročnému niekdajšiemu úspešnému futbalovému reprezentantovi J. Adamcovi za jeho prínos v celoživotnej činnosti a angažovanosti v prezentovaní futbalu, čím zviditeľňoval a zároveň aj reprezentoval svoje rodné Vrbové.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 3, ktoré je v predaji od 24. januára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek